Farel College

Excellente School

Het Farel College is Excellente School voor havo en vwo. Wij ontvingen dit predicaat omdat wij onbegrensd leren in onze leer- en leefgemeenschap waarmaken.

Het leren op het Farel is gericht op ‘een betere wereld’. Vanuit onze open christelijke identiteit willen we omzien naar elkaar en betrokken zijn bij de maatschappij. Dagopeningen waarin wij stilstaan bij actualiteiten of levensbeschouwelijke thema’s, de Maatschappelijke Stage en inzet voor stichting Edukans (educatie voor jongeren in ontwikkelingslanden) zijn voorbeelden hiervan.
Onze leerlingen kunnen tweetalig onderwijs volgen waarin internationalisering centraal staat en de ontmoeting met leeftijdsgenoten wereldwijd.

Leerlingen leren bij ons verantwoordelijkheid nemen voor hun leerproces door o.a. een doorlopend portfolio op te bouwen, door zelf onderzoek te doen en door keuzewerktijd. De Fareldocent begeleidt door coachend op te treden. Eigen initiatieven door leerlingen worden gestimuleerd, zoals FAMUN(Farel Model United Nations).
Wij voeren de dialoog met ouders, docenten, leerlingen en instanties buiten school om ons onderwijs te verbeteren.

Het excellentieprofiel van het Farel College is geënt op de missie waar wij voor staan:

Op deze school leren wij
Verantwoordelijkheid nemen, grenzen verleggen, omzien naar elkaar,
Betrokken te zijn bij de maatschappij,
Voor een betere wereld

Nieuws

7 februari 2019

FAMUN 2019 van start

FAMUN 2019 is vandaag van start gegaan. FAMUN is een vierdaagse debat-conferentie, waarvan de organisatie volledig in handen is van leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van onze school. Sinds mei vorig jaar zijn ze hard aan de slag om ook van deze vierde editie een groot succes te maken. Tijdens FAMUN komen jongeren uit de hele wereld naar het Farel om met elkaar te debat

Lees meer...

Open Huis voor groep 8 op 1 en 2 februari

21 januari 2019

Farel voor havo wederom Excellent!

Het Farel College  heeft het predicaat Excellente School voor de havo-afdeling gekregen. De school was voor havo al sinds 2016 excellent en mag deze naam weer voor drie jaar voeren. Het vwo kreeg vorig jaar het predicaat excellent.

Lees meer...

5 december 2018

Advent op het Farel College

In de tweede periode van dit jaar zijn wij, in de geest van het kerstfeest, in de havo-onderbouw bezig geweest met de zeven werken van barmhartigheid.

Lees meer...

Farel wint Nationale Mediatheek Trofee

X-Change: bijzonder concert op Farel

16 oktober 2018

Gastgezinnen FAMUN 2019 gezocht

Op het Farel vindt ook in 2019  een MUN plaats onder de naam FAMUN (Farel Academy Model United Nations): van 7 tot en met 10 februari 2019. 

Lees meer...

Open huis groep 8

4 oktober 2018

Farel College zoekt stageadressen

Leerlingen van het Farel College uit 4 havo/vwo lopen een Maatschappelijke Stage (MAS). Onder het motto ‘werk aan de MAS!’, doet het Farel College een oproep voor nieuwe stageplekken bij non-profitorganisaties die leerlingen voor 20 uur (of minder) een stage kunnen aanbieden.

Lees meer...

23 juli 2018

Farelnieuws 11

Vanwege technische problemen hebben niet alle ouders het laatste Farelnieuws ontvangen, no. 11 juli 2018. Excuses voor het ongemak! Farelnieuws is wel op de website te lezen.

Lees meer...