Farel College

Excellente School

Het Farel College is Excellente School voor havo en vwo. Wij ontvingen dit predicaat omdat wij onbegrensd leren in onze leer- en leefgemeenschap waarmaken.

Het leren op het Farel is gericht op ‘een betere wereld’. Vanuit onze open christelijke identiteit willen we omzien naar elkaar en betrokken zijn bij de maatschappij. Dagopeningen waarin wij stilstaan bij actualiteiten of levensbeschouwelijke thema’s, de Maatschappelijke Stage en inzet voor stichting Edukans (educatie voor jongeren in ontwikkelingslanden) zijn voorbeelden hiervan.
Onze leerlingen kunnen tweetalig onderwijs volgen waarin internationalisering centraal staat en de ontmoeting met leeftijdsgenoten wereldwijd.

Leerlingen leren bij ons verantwoordelijkheid nemen voor hun leerproces door o.a. een doorlopend portfolio op te bouwen, door zelf onderzoek te doen en door keuzewerktijd. De Fareldocent begeleidt door coachend op te treden. Eigen initiatieven door leerlingen worden gestimuleerd, zoals FAMUN(Farel Model United Nations).
Wij voeren de dialoog met ouders, docenten, leerlingen en instanties buiten school om ons onderwijs te verbeteren.

Het excellentieprofiel van het Farel College is geënt op de missie waar wij voor staan:

Op deze school leren wij
Verantwoordelijkheid nemen, grenzen verleggen, omzien naar elkaar,
Betrokken te zijn bij de maatschappij,
Voor een betere wereld

Nieuws

Start FAMUN 2020

11 februari 2020

Spannende voorleesfinale brugklas

Op dinsdag 4 februari was het zover, de Farel Voorleesfinale werd gehouden. Elke brugklas had tijdens de lessen Nederlands een leerling gekozen die het allerbeste voorlas. De tien klassenwinnaars verzamelden zich een beetje gespannen, samen met hun supporters in de mediatheek. Daar lazen ze een stukje voor uit een boek dat ze zelf hadden uitgekozen. […]

Lees meer...

Open Huis op 31 januari en 1 februari

Erasmus+ project

23 januari 2020

Junior Speaking Contest

Op donderdag 30 januari vindt de jaarlijkse Junior Speaking Contest plaats. Momenteel bereiden onze tto-leerlingen in de klassen 2 en 3 een speech voor met het thema ‘My Future is Now’.  Als u in de komende weken een willekeurige Engelse les zou binnen lopen, is de kans groot dat er geen docent, maar een leerling […]

Lees meer...

Vierde bijeenkomst Literatuurcafé

7 januari 2020

Thema-avonden 15 en 16 januari

Op woensdag – en donderdagavond 15 en 16 januari zijn groep 8-leerlingen en hun ouders welkom op het Farel College van 19.00 tot 21.00 uur.  Op de thema-avond is veel aandacht voor tweetalig onderwijs (Engels naast het Nederlands) en bèta-onderwijs op het Farel College.

Lees meer...

Meld je aan om een middagje mee te lopen!

19 december 2019

Farel Literatuurcafé

Woensdag 8 januari is de derde bijeenkomst van Farel Literatuurcafé. Wij introduceren het boek ‘Herinneringen’ van David Foenkinos. In deze mooie roman beschrijft de auteur de natuurlijke kringloop van liefde en leed op een ludieke manier. Heb je zin om hierbij te zijn en daarna in een volgende bijeenkomst je impressies en leeservaringen te delen? […]

Lees meer...

‘Het hele idee van ‘de leraar bepaalt’, moet op zijn kant’
Artikel over portfolio op het Farel College