Farel College

Tussenevaluatie leerling-bespreking.nl

14 mei 2020

Nu we allemaal op afstand werken en onderwijs volgen, is het mogelijk om via leerlingbespreking.nl tussentijds te evalueren. Juist in deze tijd is het nodig om het leerproces van leerlingen goed in kaart te brengen en leerlingen en mentor van voldoende informatie te voorzien.

‘Leerlingbespreking.nl’ biedt vakdocenten de mogelijkheid om gerichte feedback te geven aan de leerlingen die zij les geven. Door een symbool aan te vinken, is voor de leerling in een oogopslag zichtbaar hoe hij/zij er bij een bepaald vak voor staat. Als actie nodig is, vermeldt de vakdocent wat er aan de hand is en benoemt een actiepunt waar een leerling mee aan de slag kan. Het online-programma is gebruiksvriendelijk en AVG-verantwoord.

Leerlingen kunnen van 13 tot en met 20 mei de feedback lezen en bespreken dit met hun mentor. De leerling schrijft op basis van de eigen bevindingen en de ontvangen feedback een plan van aanpak. Als ouder kunt u met uw kind meekijken in het systeem via de inlog van uw kind. Leerlingen kunnen met hun schoolaccount inloggen via leerlingbespreking.nl/login, en vervolgens hun magister-inlog.

Nieuws

15 oktober 2e avond Literair Café

22 september 2020

Besmetting Covid-19

Een van onze leerlingen is helaas besmet met Covid-19. De leerling is sinds vrijdag 18 september niet meer op school geweest en heeft zich laten testen.  Alle klasgenoten en hun ouders zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. De betrokken leerlingen zijn in quarantaine en volgen thuis online lessen. Overige leerlingen volgen gewoon les op school volgens het rooster. […]

Lees meer...

Mondkapjes op het Farel

Ouderavonden

3 september 2020

100% geslaagd voor het IB-diploma

Alle leerlingen die afgelopen schooljaar hun internationaal erkende ‘International Baccalaureat’ examen aflegden, zijn hiervoor geslaagd!  Alle tto-leerlingen uit de eindexamenklas van 2020 ontvangen hun IB diploma. In het najaar volgt een diploma-uitreiking voor deze leerlingen, waarbij zij hun IB-diploma en tto ‘senior certificate’ in ontvangst mogen nemen.

Lees meer...

Schoolfotograaf

2 september 2020

Het Literair Café gaat van start in september

Op donderdag 10 september 2020 wordt er weer gestart met de eerste ronde van het Literair Café 20/21. Het Literair Café wordt gehouden op het Farel College van 19:30-21:00 uur.

Lees meer...

2 september 2020

Voorschriften Covid-19

Inmiddels zijn we als school weer opgestart na de zomervakantie. Het was spannend, voor het eerst sinds afgelopen maart allemaal weer naar school. De vraag was of het met de Covid-19 voorschriften allemaal goed zou verlopen. Hier en daar waren er wat onduidelijkheden, maar over het algemeen hield iedereen zich goed aan de regels. De voorschriften worden vrijdag 4 september ook als bijlage bij het Farelnieuws verstuurd naar alle leerlingen en ouders/ verzorgers.

Lees meer...

Aangepaste richtlijnen start schooljaar 2020/2021

Overlijden Henny de Wit