Farel College

Theatervoorstelling IMPACT over social media

7 november 2023

Vorig schooljaar heeft het Farel aan Stichting Springplank Theater Producties gevraagd of zij een voorstelling wilden maken over de impact van het gebruik van social media op de mentale gezondheid van jongeren. Deze samenwerking resulteerde in de muzikale theatervoorstelling IMPACT. Social media is niet meer weg te denken uit het leven van jongeren. Het Farel College wil jongeren door deze voorstelling bewust maken van de mooie en minder mooie kanten van social media.

De try-outs van de eerste akte werden in april 2023 gespeeld in de aula van het Farel College. De producenten en jonge acteurs gingen hierna met de leerlingen in gesprek over de rollen en het mogelijke vervolg van het verhaal. De opmerkingen en reacties van de leerlingen zijn meegenomen bij de totstandkoming van de tweede akte van de voorstelling.

Op 20 en 21 november gaan de leerlingen van havo 5 en vwo 5 onder schooltijd kijken naar het eindresultaat van de voorstelling IMPACT in de AFAS-zaal van Theater Flint in Amersfoort.

Kijk voor de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=UilXFrs43ik 

Nieuws