Farel College

Start FAMUN 2020

13 februari 2020

Achter de schermen wordt keihard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor FAMUN 2020. FAMUN is een vierdaagse debatconferentie, waarvan de organisatie volledig in handen is van leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van onze school. Sinds mei vorig jaar werken zij hard om ook van deze vijfde editie weer een groot succes te maken. Tijdens FAMUN komen jongeren uit de hele wereld naar het Farel om met elkaar te debatteren over actuele en mondiale vraagstukken. Het thema waarover in de verschillende commissie wordt gedebatteerd is dit jaar ‘Shaping the world of tomorrow’.

FAMUN heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een goed georganiseerde conferentie met debatten op een hoog niveau. Van alle deelnemers heeft ongeveer eenderde de Nederlandse nationaliteit. De overige deelnemers komen onder andere uit Egypte, Turkije, Spanje, Pakistan, Bangladesh, Duitsland, Armenië, Georgië, Amerika, Hongarije, Groot-Brittannië, India of Polen. Veel deelnemers logeren bij een gastgezin van onze school en wij zijn dankbaar voor zoveel gastvrijheid.

FAMUN 2020 vindt plaats van 13 tot en met 16 februari op onze school. De openingsceremonie is in Theater de Flint. Kijkt u voor meer informatie op de website www.famun.nl

Vanwege FAMUN werken wij op donderdag 13 februari op school met een 50 minuten rooster.

Nieuws

11 juli 2020

Boeken bestellen bij Iddink

In onderstaande pdf vind je een voorbeeld om de stappen duidelijk te maken wanneer je schoolboeken gaat bestellen voor schooljaar 2020/2021. De schoolcode van het Farel College wordt gekoppeld aan Magister.

Lees meer...

Liveblog corona

Boeken inleveren

6 juni 2020

4 juni dag van de geslaagden: 94% geslaagd!

Een 94% slagingspercentage in een jaar waar alles anders liep dan voorzien. Wat een prestatie! De leerlingen die geslaagd zijn, kregen donderdagmiddag 4 juni hun cijferlijst uit handen van mentoren en tutoren.

Lees meer...

14 mei 2020

Bevordering 2019-2020

Vanwege de coronacrisis en het vroegtijdige einde van de gewone lessen, heeft het Farel College nieuwe overgangsnormen vastgesteld voor schooljaar 2019-2020. De positieve ervaringen met het portfoliogesprek speelden hierbij een belangrijke rol.

Lees meer...

Farel voor jou! Tips, troost en tijdverdrijf

14 mei 2020

Tussenevaluatie leerling-bespreking.nl

Nu we allemaal op afstand werken en onderwijs volgen, is het mogelijk om via leerlingbespreking.nl tussentijds te evalueren. Juist in deze tijd is het nodig om het leerproces van leerlingen goed in kaart te brengen en leerlingen en mentor van voldoende informatie te voorzien. ‘Leerlingbespreking.nl’ biedt vakdocenten de mogelijkheid om gerichte feedback te geven aan […]

Lees meer...

24 maart 2020

Aanmelding leerlingen groep 8

Het Farel College ontving van de basisscholen de aanmeldingsformulieren van groep 8-leerlingen nog voordat wij vanwege het coronavirus de deuren moesten sluiten. Wij kunnen daarom nu vast melden dat wij, op basis van de door ons tijdig ontvangen aanmeldingsformulieren, voor schooljaar 2020-2021 niet hoeven te loten. Het besluit van de overheid om de eindcito dit jaar te laten […]

Lees meer...

Update coronavirus

Farel Literatuurcafé op 26 maart