Farel College

Spannende voorleesfinale brugklas

11 februari 2020

Op dinsdag 4 februari was het zover, de Farel Voorleesfinale werd gehouden. Elke brugklas had tijdens de lessen Nederlands een leerling gekozen die het allerbeste voorlas. De tien klassenwinnaars verzamelden zich een beetje gespannen, samen met hun supporters in de mediatheek. Daar lazen ze een stukje voor uit een boek dat ze zelf hadden uitgekozen.

In de jury zaten Lenny van der Schoot (afdelingsleider brugklas), Diny Scheper van Bibliotheek Eemland en schrijfster Eva Burgers. Femke, Lisanne, Jada, Jesney, Rida, Boaz, Floor, Laura, Tess en Victoria deden hun uiterste best.

Halverwege de wedstrijd vertelde Eva Burgers, schrijfster van spannende jeugdboeken, over haar werk en waarom ze na een carrière bij de politie, schrijfster was geworden. De leerlingen mochten ook vragen aan haar stellen. Nadat alle voorlezers aan de beurt geweest waren, ging de jury in overleg. Ze vonden het een enorme klus om een winnaar te kiezen aangezien de deelnemers allemaal erg goed waren. Uiteindelijk werd Jada uit 1C Farel Voorleeskampioen 2020. Alle deelnemers kregen een cadeautje als dank voor hun inzet

Nieuws