Farel College

Oplevering verbouwing Farel College

15 april 2021

Donderdag 15 april was de officiële oplevering van de verbouwing van het Farel College. Op een groot deel van de school is een extra verdieping gerealiseerd met lokalen en studieruimtes. Ook is er een tribunetrap gemaakt die de begane grond met de eerste verdieping verbindt. Een klein gezelschap vanuit school en de bouw vierde de oplevering met koffie en taart.

Rector Thijs Jan van der Leij is blij met het nieuwe deel van de school. “Het benadrukt het open karakter van onze school. Er is veel lichtinval door de ramen en lichtstraten. De nieuwe brede tribunetrap schept veel ruimte en geeft leerlingen een plek om te ontspannen.”

Na ruim 10 maanden verbouwen is de nieuwe verdieping van het Farel College afgerond, afgezien van de laatste werkzaamheden als het stofferen van de treinzitjes in de studieruimtes en het plaatsen van trapleuningen. De nieuwbouw vervangt daarmee een deel van de noodgebouwen op het plein.

Treinzitjes en open leercabines
Keuzewerktijd speelt een belangrijke rol in het onderwijs van het Farel. Door de nieuwe leer- en werkplekken voor leerlingen en docenten is er meer ruimte voor zelfstandig en vakoverstijgend leren en werken. Hoge treinzitjes maken het mogelijk voor leerlingen om zich terug te trekken in de grotere studieruimte. Ook zijn er open leercabines, voor studie of overleg.

Opening
Binnenkort is de levering van het meubilair en de verwachting is dat het nieuwe deel voor de zomervakantie in gebruik kan worden genomen door leerlingen en docenten.
Later dit jaar vindt een feestelijke opening plaats, als de coronamaatregelen zijn versoepeld. De verbouwing is gerealiseerd door Bureau Bos Architecten in samenwerking met Koelewijn Bouw.

 

Nieuws

18 april 2024

Vacature docent geschiedenis / maatschappijleer

Lees meer...

Vacature docent godsdienst

8 april 2024

The Soapbox Challenge

Wat zijn we trots op onze leerlingen…!

Lees meer...

Project burgerschap en sociale stage

2 april 2024

Vacature docent Engels

Wil jij onderdeel zijn van een enthousiaste vakgroep en breng jij jouw passie voor de Engelse taal graag over op onze leerlingen? Dan zoeken wij jou.., als docent Engels bij ons op school! Bekijk hier onze vacature

Lees meer...

18 maart 2024

De digitale aanmeldweek komt eraan!

We kijken er enorm naar uit om nieuwe leerlingen te verwelkomen op onze wereldschool!

Lees meer...

Farel Academy Day

14 maart 2024

Farel Reflectie in Sint Joriskerk

Op dinsdag 19 maart start om 18.15 uur een bijzondere avond in de Sint Joriskerk in Amersfoort voor de leerlingen uit havo 4 en vwo 5. De avond begint met een gezamenlijke reflectie met diverse sprekers en muzikanten. Daarna kunnen leerlingen verschillende workshops volgen waarvoor zij zich tijdens de godsdienstles hebben ingeschreven. Hiervoor staan diverse […]

Lees meer...

14 maart 2024

Surveillanten gezocht

Tijdens toetsweken en de centrale examens hebben we veel surveillanten nodig. We horen regelmatig dat ouders, opa’s, oma’s, buren of gepensioneerden het leuk vinden om hier een steentje aan bij te dragen. Kent u iemand, of vindt u het zelf leuk om (met vergoeding) ons één of meerdere dagdelen te ondersteunen? Stuur dan een mail […]

Lees meer...

Voorbereiding examens