Farel College

Oplevering verbouwing Farel College

15 april 2021

Donderdag 15 april was de officiële oplevering van de verbouwing van het Farel College. Op een groot deel van de school is een extra verdieping gerealiseerd met lokalen en studieruimtes. Ook is er een tribunetrap gemaakt die de begane grond met de eerste verdieping verbindt. Een klein gezelschap vanuit school en de bouw vierde de oplevering met koffie en taart.

Rector Thijs Jan van der Leij is blij met het nieuwe deel van de school. “Het benadrukt het open karakter van onze school. Er is veel lichtinval door de ramen en lichtstraten. De nieuwe brede tribunetrap schept veel ruimte en geeft leerlingen een plek om te ontspannen.”

Na ruim 10 maanden verbouwen is de nieuwe verdieping van het Farel College afgerond, afgezien van de laatste werkzaamheden als het stofferen van de treinzitjes in de studieruimtes en het plaatsen van trapleuningen. De nieuwbouw vervangt daarmee een deel van de noodgebouwen op het plein.

Treinzitjes en open leercabines
Keuzewerktijd speelt een belangrijke rol in het onderwijs van het Farel. Door de nieuwe leer- en werkplekken voor leerlingen en docenten is er meer ruimte voor zelfstandig en vakoverstijgend leren en werken. Hoge treinzitjes maken het mogelijk voor leerlingen om zich terug te trekken in de grotere studieruimte. Ook zijn er open leercabines, voor studie of overleg.

Opening
Binnenkort is de levering van het meubilair en de verwachting is dat het nieuwe deel voor de zomervakantie in gebruik kan worden genomen door leerlingen en docenten.
Later dit jaar vindt een feestelijke opening plaats, als de coronamaatregelen zijn versoepeld. De verbouwing is gerealiseerd door Bureau Bos Architecten in samenwerking met Koelewijn Bouw.

 

Nieuws

Schoolfotograaf

Ouderavonden

15 augustus 2023

Eerste schoolweek

Op dinsdag 22 augustus start het schooljaar voor de leerlingen. Na ontvangst in de aula volgt kennismaking met de mentor/tutor. Voor de leerlingen van klas 1, 2 en 3 liggen in het lokaal pakketjes met (werk)boeken van school klaar. De leerlingen worden verwacht om: Brugklassen:                      […]

Lees meer...

Diploma-uitreiking

14 juni 2023

Examenuitslag

Bekendmaking van de uitslag van de examens van het eerste tijdvak is op woensdag 14 juni. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur bellen de mentoren de uitslag door aan alle leerlingen. Om 15.00 uur ontvangen mentoren de nog-niet-geslaagde leerlingen op school. Om 16.00 uur ontvangen mentoren de geslaagde leerlingen op school. Op donderdag 15 juni is […]

Lees meer...

Trailer musical Impact

Positieve visitatie tweetalig onderwijs mavo

11 mei 2023

Eindexamen

Het is een spannende tijd voor onze examenkandidaten. Vanaf donderdag 11 mei moeten de leerlingen uit mavo 4, havo 5 en vwo 6 laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. We wensen alle examenkandidaten heel veel succes en hopen op mooie resultaten! Op woensdag 14 juni krijgen de leerlingen de uitslag. De leerlingen die nog […]

Lees meer...

11 april 2023

18 en 19 april Heathers the musical

Op dinsdag 18 en woensdag 19 april is de uitvoering van ‘Heathers de musical’ op school! Heathers the musical’ is een Engelstalige musical met veel zang, dans en acteertalent. Deze musical is bijna helemaal door leerlingen opgezet, uitgezocht en ingestudeerd. Ze hebben het decor en de choreo gemaakt en een aandeel in de musicalband. Ze […]

Lees meer...

Kennismaken Farel College