Farel College

Mediatheek Farel College wint Nationale Mediatheek Trofee

20 november 2018

Tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs op dinsdag 20 november in De Doelen in Rotterdam ontving het Farel College uit Amersfoort de Nationale Mediatheek Trofee.

De prijs bestaat uit uitbreiding van de collectie met maar liefst € 1.000,- aan boeken. De mediatheek van het Farel College liet de andere genomineerden – het Buitenhout College uit Almere en CSG Reggesteyn uit Nijverdal – achter zich.

De mediathecarissen Feikje Stellingwerf en Eveline Noortman namen de trofee in ontvangst en zijn heel blij met deze mooie erkenning.“De mediatheek op het Farel is niet alleen een plek om te lezen of te studeren, maar ook een plek om te praten. Leerlingen vertrouwen ons en voelen zich gezien. Doordat je een band creëert, bereik je veel meer. Ze pakken hier sneller een boek en ontdekken dat lezen best leuk is”, zegt Stellingwerf.

Sfeervolle leesomgeving
Leerlingen en docenten van het Farel College nomineerden hun mediatheek omdat zij het een fijne, sfeervolle leesomgeving vinden. De mediatheek organiseert veel activiteiten om lezen te bevorderen. Dit varieert van schrijversbezoek, leesmarathon, voorleeswedstrijd en een escaperoom. Vorig schooljaar werd de mediatheek geheel verbouwd en omgevormd tot een open, moderne en levendige ruimte. Veel leerlingen maken hier gebruik van.In het midden is een serie ‘treincoupés’, waar je met zijn zessen beschut in kunt zitten. Groepjes leerlingen zoeken er de rust om op hun laptop te werken, te lezen of te chillen. Overal staan boeken. In het midden is de ronde uitleenbalie. “We zitten hier als twee spinnetjes in een webje, helemaal centraal,” zegt Noortman.

Mediatheek voor iedereen
Een van de doelen van de nieuwe ruimte was om een huiskamergevoel te creëren, vertelt Stellingwerf.  “Onze mediatheek is top!” vindt ook Joël (15). “Eerst was het vooral een bibliotheek, nu is het een plaats waar je kunt werken en ontspannen. Soms blijf ik hier hangen in plaats van dat ik naar huis ga ’s middags.” Edmee (15) ziet dat de ruimte ook een sociale functie heeft: “De lerarenkamer is voor de leraren, de gangen voor de leerlingen, maar de mediatheek is van ons allemaal. Er komen hier best veel docenten die dan ook een praatje met de leerlingen maken.”

Nationale Mediatheek Trofee
De Nationale Mediatheek Trofee is een prijs die leerlingen, docenten en mediathecarissen op scholen in het voortgezet onderwijs prikkelt om na te denken over de leesomgeving bij hun op school en zorgt voor meer aandacht voor een goede leesomgeving op school.

Nieuws

7 februari 2019

FAMUN 2019 van start

FAMUN 2019 is vandaag van start gegaan. FAMUN is een vierdaagse debat-conferentie, waarvan de organisatie volledig in handen is van leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van onze school. Sinds mei vorig jaar zijn ze hard aan de slag om ook van deze vierde editie een groot succes te maken. Tijdens FAMUN komen jongeren uit de hele wereld naar het Farel om met elkaar te debat

Lees meer...

Open Huis voor groep 8 op 1 en 2 februari

21 januari 2019

Farel voor havo wederom Excellent!

Het Farel College  heeft het predicaat Excellente School voor de havo-afdeling gekregen. De school was voor havo al sinds 2016 excellent en mag deze naam weer voor drie jaar voeren. Het vwo kreeg vorig jaar het predicaat excellent.

Lees meer...

5 december 2018

Advent op het Farel College

In de tweede periode van dit jaar zijn wij, in de geest van het kerstfeest, in de havo-onderbouw bezig geweest met de zeven werken van barmhartigheid.

Lees meer...

Farel wint Nationale Mediatheek Trofee

X-Change: bijzonder concert op Farel

16 oktober 2018

Gastgezinnen FAMUN 2019 gezocht

Op het Farel vindt ook in 2019  een MUN plaats onder de naam FAMUN (Farel Academy Model United Nations): van 7 tot en met 10 februari 2019. 

Lees meer...

Open huis groep 8

4 oktober 2018

Farel College zoekt stageadressen

Leerlingen van het Farel College uit 4 havo/vwo lopen een Maatschappelijke Stage (MAS). Onder het motto ‘werk aan de MAS!’, doet het Farel College een oproep voor nieuwe stageplekken bij non-profitorganisaties die leerlingen voor 20 uur (of minder) een stage kunnen aanbieden.

Lees meer...

23 juli 2018

Farelnieuws 11

Vanwege technische problemen hebben niet alle ouders het laatste Farelnieuws ontvangen, no. 11 juli 2018. Excuses voor het ongemak! Farelnieuws is wel op de website te lezen.

Lees meer...