Farel College

Mediatheek Farel College wint Nationale Mediatheek Trofee

20 november 2018

Tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs op dinsdag 20 november in De Doelen in Rotterdam ontving het Farel College uit Amersfoort de Nationale Mediatheek Trofee.

De prijs bestaat uit uitbreiding van de collectie met maar liefst € 1.000,- aan boeken. De mediatheek van het Farel College liet de andere genomineerden – het Buitenhout College uit Almere en CSG Reggesteyn uit Nijverdal – achter zich.

De mediathecarissen Feikje Stellingwerf en Eveline Noortman namen de trofee in ontvangst en zijn heel blij met deze mooie erkenning.“De mediatheek op het Farel is niet alleen een plek om te lezen of te studeren, maar ook een plek om te praten. Leerlingen vertrouwen ons en voelen zich gezien. Doordat je een band creëert, bereik je veel meer. Ze pakken hier sneller een boek en ontdekken dat lezen best leuk is”, zegt Stellingwerf.

Sfeervolle leesomgeving
Leerlingen en docenten van het Farel College nomineerden hun mediatheek omdat zij het een fijne, sfeervolle leesomgeving vinden. De mediatheek organiseert veel activiteiten om lezen te bevorderen. Dit varieert van schrijversbezoek, leesmarathon, voorleeswedstrijd en een escaperoom. Vorig schooljaar werd de mediatheek geheel verbouwd en omgevormd tot een open, moderne en levendige ruimte. Veel leerlingen maken hier gebruik van.In het midden is een serie ‘treincoupés’, waar je met zijn zessen beschut in kunt zitten. Groepjes leerlingen zoeken er de rust om op hun laptop te werken, te lezen of te chillen. Overal staan boeken. In het midden is de ronde uitleenbalie. “We zitten hier als twee spinnetjes in een webje, helemaal centraal,” zegt Noortman.

Mediatheek voor iedereen
Een van de doelen van de nieuwe ruimte was om een huiskamergevoel te creëren, vertelt Stellingwerf.  “Onze mediatheek is top!” vindt ook Joël (15). “Eerst was het vooral een bibliotheek, nu is het een plaats waar je kunt werken en ontspannen. Soms blijf ik hier hangen in plaats van dat ik naar huis ga ’s middags.” Edmee (15) ziet dat de ruimte ook een sociale functie heeft: “De lerarenkamer is voor de leraren, de gangen voor de leerlingen, maar de mediatheek is van ons allemaal. Er komen hier best veel docenten die dan ook een praatje met de leerlingen maken.”

Nationale Mediatheek Trofee
De Nationale Mediatheek Trofee is een prijs die leerlingen, docenten en mediathecarissen op scholen in het voortgezet onderwijs prikkelt om na te denken over de leesomgeving bij hun op school en zorgt voor meer aandacht voor een goede leesomgeving op school.

Nieuws

Academy Day op Farel College

23 juni 2019

50-minuten rooster vanaf maandag 24-6

De laatste week van juni belooft een warme, zonnige week te worden. Gezien de weersverwachting wordt er gewerkt met een 50-minuten rooster. 

Lees meer...

20 juni 2019

Veel talent op Farel Festival

Woensdag 29 mei lieten leerlingen hun talent zien tijdens het Farel Festival. Er waren dertien optredens variërend van zang, muziek en rap tot poëzie. Leerlingen konden voorafgaand aan het Farel Festival workshops volgen om hun talent te ontwikkelen (dans en rap). Ook organisatorisch zetten leerlingen hun beste beentje voor.

Lees meer...

Iftar-avond

10 juni 2019

Overzicht laatste schoolweken

Voor de laatste twee schoolweken vind je hier de overzichten.

Lees meer...

28 mei 2019

Zomerschool 15 t/m 26 juli

Over anderhalve maand start de Zomerschool weer.De Zomerschool biedt leerlingen die daarvoor in aanmerking komen (met uitzondering van klas 1 en de examenklassen), een kans om alsnog over te gaan naar het volgende leerjaar

Lees meer...

Ouderavond 'In gesprek met pubers'

14 mei 2019

Topnacht van het Farel

De Nacht van het Farel die kort voor de meivakantie werd georganiseerd, was een succes.

Lees meer...

7 mei 2019

Examens 2019

De Centrale Examens 2019 beginnen a.s. donderdag. Mavo start met biologie, havisten mogen gelijk aan de slag met wiskunde en voor het vwo staat het examen scheikunde op het programma. Op examenblad.nl  staan de tijden en vakken precies aangegeven. 

Lees meer...

Paasviering 17 april