Farel College

Leerlingen Farel College schrijven mee aan tweede akte musical ‘Impact’ over social media 

4 april 2023

De nieuwe theaterproductie ‘Impact’ wordt geschreven en ontwikkeld door Stichting Springplank Theaterproducties in opdracht van het Farel College. In deze musical komen drie urgente en actuele onderwerpen samen die bij leerlingen spelen: social media, mentale gezondheid en weerbaarheid.
Op 11 en 12 april wordt de eerste akte opgevoerd in de aula van het Farel College voor leerlingen van havo 4 en vwo 4. Hun ouders zijn welkom op dinsdagavond 11 april.
De tweede akte van de musical is nog niet geschreven. Dat gebeurt aan de hand van de reacties van leerlingen op de voorstelling.  

Impact gaat over het gebruik van social media en de mentale gezondheid van jongeren. Leerlingen schrijven een musicalverslag voor hun portfolio. Hierin komt te staan wat hun raakte en in wie en waarom zij zich in die persoon herkennen. Na de uitvoering van de eerste akte gaat de cast met de leerlingen in gesprek over ideeën voor het vervolg van de verhaallijn. Met deze input wordt de tweede akte geschreven. In oktober wordt de complete voorstelling opgevoerd in theater De Flint voor alle bovenbouwleerlingen. Lees het artikel op destadamersfoort.nl hier.

Nieuws