Farel College

Kettingreactie 4 havo

6 oktober 2019

Op 25 september hebben de leerlingen uit havo 4 die biologie, natuurkunde, scheikunde en/of NLT volgen een kettingreactie gemaakt. Daarvoor kregen ze spullen van ons en ze mochten ook zelf onderdelen meenemen. Wij deelden onder andere een hardboard bedplaat, latjes van verschillende maten en bouten om die vast te maken uit. Ze konden dan over die baan metalen balletjes laten rollen.

De leerlingen konden ook zelf nog van alles meenemen om de baan verder aan te vullen en uit te breiden op de grond. Zowel wij als de leerlingen vonden dit een erg geslaagde activiteit! Alle leerlingen waren druk bezig en u kunt zich de euforie voorstellen die er was als dat balletje eindelijk deed wat van tevoren bedacht was. Naast dat de leerlingen vooral leerden door trial-and-error (directere feedback kun je niet hebben) gaven ze ook aan dat ze geleerd hebben om samen te werken en te communiceren met elkaar.

De Bèta leerlingen van vwo 4 volgen op 17 oktober en de datum voor mavo volgt nog.

Nieuws

11 juli 2020

Boeken bestellen bij Iddink

In onderstaande pdf vind je een voorbeeld om de stappen duidelijk te maken wanneer je schoolboeken gaat bestellen voor schooljaar 2020/2021. De schoolcode van het Farel College wordt gekoppeld aan Magister.

Lees meer...

Liveblog corona

Boeken inleveren

6 juni 2020

4 juni dag van de geslaagden: 94% geslaagd!

Een 94% slagingspercentage in een jaar waar alles anders liep dan voorzien. Wat een prestatie! De leerlingen die geslaagd zijn, kregen donderdagmiddag 4 juni hun cijferlijst uit handen van mentoren en tutoren.

Lees meer...

14 mei 2020

Bevordering 2019-2020

Vanwege de coronacrisis en het vroegtijdige einde van de gewone lessen, heeft het Farel College nieuwe overgangsnormen vastgesteld voor schooljaar 2019-2020. De positieve ervaringen met het portfoliogesprek speelden hierbij een belangrijke rol.

Lees meer...

Farel voor jou! Tips, troost en tijdverdrijf

14 mei 2020

Tussenevaluatie leerling-bespreking.nl

Nu we allemaal op afstand werken en onderwijs volgen, is het mogelijk om via leerlingbespreking.nl tussentijds te evalueren. Juist in deze tijd is het nodig om het leerproces van leerlingen goed in kaart te brengen en leerlingen en mentor van voldoende informatie te voorzien. ‘Leerlingbespreking.nl’ biedt vakdocenten de mogelijkheid om gerichte feedback te geven aan […]

Lees meer...

24 maart 2020

Aanmelding leerlingen groep 8

Het Farel College ontving van de basisscholen de aanmeldingsformulieren van groep 8-leerlingen nog voordat wij vanwege het coronavirus de deuren moesten sluiten. Wij kunnen daarom nu vast melden dat wij, op basis van de door ons tijdig ontvangen aanmeldingsformulieren, voor schooljaar 2020-2021 niet hoeven te loten. Het besluit van de overheid om de eindcito dit jaar te laten […]

Lees meer...

Update coronavirus

Farel Literatuurcafé op 26 maart