Farel College

Kettingreactie 4 havo

6 oktober 2019

Op 25 september hebben de leerlingen uit havo 4 die biologie, natuurkunde, scheikunde en/of NLT volgen een kettingreactie gemaakt. Daarvoor kregen ze spullen van ons en ze mochten ook zelf onderdelen meenemen. Wij deelden onder andere een hardboard bedplaat, latjes van verschillende maten en bouten om die vast te maken uit. Ze konden dan over die baan metalen balletjes laten rollen.

De leerlingen konden ook zelf nog van alles meenemen om de baan verder aan te vullen en uit te breiden op de grond. Zowel wij als de leerlingen vonden dit een erg geslaagde activiteit! Alle leerlingen waren druk bezig en u kunt zich de euforie voorstellen die er was als dat balletje eindelijk deed wat van tevoren bedacht was. Naast dat de leerlingen vooral leerden door trial-and-error (directere feedback kun je niet hebben) gaven ze ook aan dat ze geleerd hebben om samen te werken en te communiceren met elkaar.

De Bèta leerlingen van vwo 4 volgen op 17 oktober en de datum voor mavo volgt nog.

Nieuws

28 november 2019

Adventsvieringen op het Farel

Zondag 1 december begint de adventstijd voor kerst. Op maandag 2 en donderdag 12 december worden bij aanvang van het tweede lesuur advents-dagopeningen gehouden in de aula.

Lees meer...

Portfoliogesprek ronde 1

21 november 2019

Schoolfeest 22 november

Vrijdag 22 november is het schoolfeest! Het feest begint om 20:00 uur (na 20.30 uur kan je niet meer naar binnen, dus wees op tijd!) en eindigt om 23.30. De tickets kosten 4 euro voor normale tickets en 5 euro voor VIP tickets.

Lees meer...

7 november 2019

Tweede bijeenkomst ‘t Farel-café

Op 15 oktober was de eerste bijeenkomst van het Literatuurcafé met interessante gespreksonderwerpen over literatuur en de introductie van het boek ‘Gaan, ging, gegaan’ van Jenny Erpenbeck. De tweede Literatuurcafé-bijeenkomst vindt plaats op 19 november van 19:30 tot 21:00 uur in de Academy aan de Sweelinckstraat. Het boek ‘Gaan, ging, gegaan’ wordt besproken en we […]

Lees meer...

Diplomering Cambridge en DELE

7 november 2019

Gastgezinnen gezocht voor FAMUN

Een grote groep leerlingen werkt hard aan de organisatie van FAMUN (Farel Model United Nations). Leerlingen en hun begeleiders uit heel veel landen bezoeken ons van 13 tot en met 16 februari 2020. Het lukt de organisatie niet om alle deelnemers in hostels onder te brengen. Het zijn er teveel! Ook brengt verblijf in een […]

Lees meer...

Auditie voor musical Carmen

7 oktober 2019

Lees lekker mee in ‘t Farel-café

We hebben fantastische middelen tegenwoordig om ons te vermaken. Zo veel dat we bijna vergeten hoe leuk literatuur kan zijn. Want literatuur is belangrijk, maar ook gewoon leuk. En zeker als we samen hetzelfde boek lezen. Want net als het kijken van series is het lezen van boeken nog veel interessanter als we dat met zijn allen doen. En dat gaat gebeuren. Ouders, docenten en leerlingen kunnen nu samen met elkaar genieten van literatuur. Lees lekker mee in ‘t Farel Literatuurcafé. Aanmelden onderaan dit bericht. 

Lees meer...

Schrijfster op school

Kettingreactie 4 havo