Farel College

Gastgezinnen gezocht voor FAMUN 2024

11 oktober 2023

Een groep leerlingen van het Farel College organiseert dit schooljaar voor de zevende keer een Model United Nations (MUN). Tijdens een MUN worden op scholen en universiteiten wereldwijd de Verenigde Naties nagebootst. Leerlingen van over de hele wereld debatteren op een MUN-conferentie over internationale actuele vraagstukken.

Wij organiseren FAMUN (Farel Academy Model United Nations) van donderdag 1 tot en met zondag 4 februari 2024. Er worden meer dan driehonderd deelnemers op het Farel College verwacht! Een deel van de scholieren verblijft in hostels in de omgeving, maar dit geldt echter niet voor alle deelnemers. Daarom zoeken wij gastgezinnen. Bij deze onze oproep aan alle ouder/verzorgers!

Wat doet een gastgezin?

Gastgezin zijn, houdt in dat wij vragen om een leerling onderdak te geven, vervoer (naar en van) school te organiseren en avondeten te verzorgen. Dit is niet alleen ontzettend fijn voor de gasten, maar ook heel leuk en leerzaam voor uzelf! Zo zeggen verschillende (oud)gastouders ontzettend genoten te hebben van de toewijding die deze leerlingen hebben voor debatteren. Ook is het bijzonder om op zo’n manier nauw in contact te staan met andere culturen. Daarnaast is het een kans om uw eigen Engels te verbeteren en zo dus in een fijne sfeer vooral ook heel veel van elkaar te leren. Al met al een ontzettend leuke ervaring!

Elk gastgezin ontvangt een extra kaartje voor het feest dat wordt georganiseerd, zodat uw kind hiervan mee kan genieten. Om aan te melden als gastgezin, hoeft uw kind geen tweetalig onderwijs te volgen. Het maakt niet uit welk niveau, of welke richting uw kind volgt, u kunt zich dus altijd aanmelden voor deze toffe ervaring.

Bent u geïnteresseerd? Aanmelden kan via https://www.famun.nl/gastgezinnen

Voor verdere vragen kunt u terecht bij Team Housing via e-mail famun@farel.nl

We zien uw aanmelding graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

FAMUN Team van 2024 

Nieuws