Farel College

Gastgezinnen FAMUN 2019 gezocht

16 oktober 2018

Op het Farel vindt ook in 2019  een MUN plaats onder de naam FAMUN (Farel Academy Model United Nations): van 7 tot en met 10 februari 2019.

MUN staat voor Model United Nations en vindt plaats op scholen en universiteiten wereldwijd. Het is een nagebouwde VN-conferentie waarbij studenten een land vertegenwoordigen. Tijdens zo’n conferentie wordt er gedebatteerd over internationale vraagstukken. We verwachten ongeveer 300 deelnemers van over de hele wereld. De conferentie wordt gehouden op de Farel Academy aan de Sweelinckstraat.

De deelnemers aan FAMUN hebben een plek nodig om te verblijven. Een deel van de deelnemers verblijft in Stayokay-hostels in Soest en Utrecht-Bunnik. Voor de overige deelnemers zoeken we gastgezinnen. Daarbij vragen we uw hulp. Aan alle ouders van het Farel College vragen wij of zij openstaan om gastgezin te zijn voor een FAMUN-deelnemer van 7 tot en met 10 februari 2019. De plekken in een gastgezin worden voornamelijk gegeven aan de buitenlandse leerlingen, de voertaal van deze scholieren is Engels. Het is belangrijk dat de gastgezinnen deelnemers naar het Farel College brengen en ophalen. Als dit niet mogelijk is, zoeken we samen naar een oplossing. Verder zal de FAMUN deelnemer ontbijten en avondeten in het gastgezin, lunch wordt verzorgd door het FAMUN team.

Als u interesse heeft om een plek aan te bieden als gastgezin, kunt u zich aanmelden via
www.famun.nl/gastgezinnen. Mocht u vragen hebben, kunt u deze mailen naar housing@famun.nl

Nieuws

7 februari 2019

FAMUN 2019 van start

FAMUN 2019 is vandaag van start gegaan. FAMUN is een vierdaagse debat-conferentie, waarvan de organisatie volledig in handen is van leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van onze school. Sinds mei vorig jaar zijn ze hard aan de slag om ook van deze vierde editie een groot succes te maken. Tijdens FAMUN komen jongeren uit de hele wereld naar het Farel om met elkaar te debat

Lees meer...

Open Huis voor groep 8 op 1 en 2 februari

21 januari 2019

Farel voor havo wederom Excellent!

Het Farel College  heeft het predicaat Excellente School voor de havo-afdeling gekregen. De school was voor havo al sinds 2016 excellent en mag deze naam weer voor drie jaar voeren. Het vwo kreeg vorig jaar het predicaat excellent.

Lees meer...

5 december 2018

Advent op het Farel College

In de tweede periode van dit jaar zijn wij, in de geest van het kerstfeest, in de havo-onderbouw bezig geweest met de zeven werken van barmhartigheid.

Lees meer...

Farel wint Nationale Mediatheek Trofee

X-Change: bijzonder concert op Farel

16 oktober 2018

Gastgezinnen FAMUN 2019 gezocht

Op het Farel vindt ook in 2019  een MUN plaats onder de naam FAMUN (Farel Academy Model United Nations): van 7 tot en met 10 februari 2019. 

Lees meer...

Open huis groep 8

4 oktober 2018

Farel College zoekt stageadressen

Leerlingen van het Farel College uit 4 havo/vwo lopen een Maatschappelijke Stage (MAS). Onder het motto ‘werk aan de MAS!’, doet het Farel College een oproep voor nieuwe stageplekken bij non-profitorganisaties die leerlingen voor 20 uur (of minder) een stage kunnen aanbieden.

Lees meer...

23 juli 2018

Farelnieuws 11

Vanwege technische problemen hebben niet alle ouders het laatste Farelnieuws ontvangen, no. 11 juli 2018. Excuses voor het ongemak! Farelnieuws is wel op de website te lezen.

Lees meer...