Farel College

Gastgezinnen FAMUN 2019 gezocht

16 oktober 2018

Op het Farel vindt ook in 2019  een MUN plaats onder de naam FAMUN (Farel Academy Model United Nations): van 7 tot en met 10 februari 2019.

MUN staat voor Model United Nations en vindt plaats op scholen en universiteiten wereldwijd. Het is een nagebouwde VN-conferentie waarbij studenten een land vertegenwoordigen. Tijdens zo’n conferentie wordt er gedebatteerd over internationale vraagstukken. We verwachten ongeveer 300 deelnemers van over de hele wereld. De conferentie wordt gehouden op de Farel Academy aan de Sweelinckstraat.

De deelnemers aan FAMUN hebben een plek nodig om te verblijven. Een deel van de deelnemers verblijft in Stayokay-hostels in Soest en Utrecht-Bunnik. Voor de overige deelnemers zoeken we gastgezinnen. Daarbij vragen we uw hulp. Aan alle ouders van het Farel College vragen wij of zij openstaan om gastgezin te zijn voor een FAMUN-deelnemer van 7 tot en met 10 februari 2019. De plekken in een gastgezin worden voornamelijk gegeven aan de buitenlandse leerlingen, de voertaal van deze scholieren is Engels. Het is belangrijk dat de gastgezinnen deelnemers naar het Farel College brengen en ophalen. Als dit niet mogelijk is, zoeken we samen naar een oplossing. Verder zal de FAMUN deelnemer ontbijten en avondeten in het gastgezin, lunch wordt verzorgd door het FAMUN team.

Als u interesse heeft om een plek aan te bieden als gastgezin, kunt u zich aanmelden via
www.famun.nl/gastgezinnen. Mocht u vragen hebben, kunt u deze mailen naar housing@famun.nl

Nieuws

Academy Day op Farel College

23 juni 2019

50-minuten rooster vanaf maandag 24-6

De laatste week van juni belooft een warme, zonnige week te worden. Gezien de weersverwachting wordt er gewerkt met een 50-minuten rooster. 

Lees meer...

20 juni 2019

Veel talent op Farel Festival

Woensdag 29 mei lieten leerlingen hun talent zien tijdens het Farel Festival. Er waren dertien optredens variërend van zang, muziek en rap tot poëzie. Leerlingen konden voorafgaand aan het Farel Festival workshops volgen om hun talent te ontwikkelen (dans en rap). Ook organisatorisch zetten leerlingen hun beste beentje voor.

Lees meer...

Iftar-avond

10 juni 2019

Overzicht laatste schoolweken

Voor de laatste twee schoolweken vind je hier de overzichten.

Lees meer...

28 mei 2019

Zomerschool 15 t/m 26 juli

Over anderhalve maand start de Zomerschool weer.De Zomerschool biedt leerlingen die daarvoor in aanmerking komen (met uitzondering van klas 1 en de examenklassen), een kans om alsnog over te gaan naar het volgende leerjaar

Lees meer...

Ouderavond 'In gesprek met pubers'

14 mei 2019

Topnacht van het Farel

De Nacht van het Farel die kort voor de meivakantie werd georganiseerd, was een succes.

Lees meer...

7 mei 2019

Examens 2019

De Centrale Examens 2019 beginnen a.s. donderdag. Mavo start met biologie, havisten mogen gelijk aan de slag met wiskunde en voor het vwo staat het examen scheikunde op het programma. Op examenblad.nl  staan de tijden en vakken precies aangegeven. 

Lees meer...

Paasviering 17 april