Farel College

Gastgezinnen FAMUN 2019 gezocht

16 oktober 2018

Op het Farel vindt ook in 2019  een MUN plaats onder de naam FAMUN (Farel Academy Model United Nations): van 7 tot en met 10 februari 2019.

MUN staat voor Model United Nations en vindt plaats op scholen en universiteiten wereldwijd. Het is een nagebouwde VN-conferentie waarbij studenten een land vertegenwoordigen. Tijdens zo’n conferentie wordt er gedebatteerd over internationale vraagstukken. We verwachten ongeveer 300 deelnemers van over de hele wereld. De conferentie wordt gehouden op de Farel Academy aan de Sweelinckstraat.

De deelnemers aan FAMUN hebben een plek nodig om te verblijven. Een deel van de deelnemers verblijft in Stayokay-hostels in Soest en Utrecht-Bunnik. Voor de overige deelnemers zoeken we gastgezinnen. Daarbij vragen we uw hulp. Aan alle ouders van het Farel College vragen wij of zij openstaan om gastgezin te zijn voor een FAMUN-deelnemer van 7 tot en met 10 februari 2019. De plekken in een gastgezin worden voornamelijk gegeven aan de buitenlandse leerlingen, de voertaal van deze scholieren is Engels. Het is belangrijk dat de gastgezinnen deelnemers naar het Farel College brengen en ophalen. Als dit niet mogelijk is, zoeken we samen naar een oplossing. Verder zal de FAMUN deelnemer ontbijten en avondeten in het gastgezin, lunch wordt verzorgd door het FAMUN team.

Als u interesse heeft om een plek aan te bieden als gastgezin, kunt u zich aanmelden via
www.famun.nl/gastgezinnen. Mocht u vragen hebben, kunt u deze mailen naar housing@famun.nl

Nieuws

Paasviering 17 april

16 april 2019

Nacht van het Farel

Op donderdag 18 april vindt de Nacht van het Farel weer plaats! Tijdens deze Nacht proberen wij zoveel mogelijk geld op te halen voor Edukans. Deze stichting zet zich in om kansarme kinderen inontwikkelingslanden naar school te laten gaan. Tijdens de Nacht

Lees meer...

9 april 2019

Leerling Pepijn Kraak Nederlands kampioen Judo

In sportcentrum Leek is zaterdag 6 april Pepijn Kraak, leerling uit vwo 2, zeer overtuigend kampioen van Nederland geworden bij de heren tot 15 jaar, -66 kg. De beste 28 judoka’s stonden na de districtskampioenschappen van drie weken geleden (uit zeven districten de beste vier judoka’s door naar NK) op de mat in Leek. Pepijn won tot de finale al […]

Lees meer...

Farel in Jeugdjournaal

5 april 2019

Loting

In het kader van de reguleringsafspraken voor Amersfoort en omgeving was bekend dat wij komend schooljaar op het Farel plaats hebben voor tien brugklassen. Daarnaast was bekend dat TTO-leerlingen sowieso geplaatst worden.

Lees meer...

12 maart 2019

Ouderavond over alcohol, blowen en roken 

Op maandag 1 april is de Jellinek ouderavond in poppodium FLUOR aan de Oliemolenhof 22 in Amersfoort over alcohol, blowen en roken en hoe om te gaan met ‘NIX18’. Helpt het om grenzen te stellen of wordt het daardoor alleen maar spannender?

Lees meer...

Farel Festival
29 mei

Daniel en Mara dragen steentje bij in Malawi voor Edukans

7 februari 2019

FAMUN 2019 van start

FAMUN 2019 is vandaag van start gegaan. FAMUN is een vierdaagse debat-conferentie, waarvan de organisatie volledig in handen is van leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van onze school. Sinds mei vorig jaar zijn ze hard aan de slag om ook van deze vierde editie een groot succes te maken. Tijdens FAMUN komen jongeren uit de hele wereld naar het Farel om met elkaar te debat

Lees meer...

Open Huis voor groep 8 op 1 en 2 februari