Farel College

Farel voor jou! Tips, troost en tijdverdrijf

14 mei 2020

Docenten van het Farel college zijn in deze dagen heel druk om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven. Daarnaast bieden collega’s ook andere online-initiatieven. Kijkt gauw naar onderstaand aanbod!

Op zoek naar een boek?

Ben je op zoek naar een boek omdat je bijvoorbeeld nog een boekopdracht moet afmaken? Of heb je je eigen boeken inmiddels al drie keer uit en zoek je gewoon een boek om even lekker in te lezen?

Stuur een mail naar mediatheek@farel.nl. Schrijf daarin je naam, leerlingnummer, de titel van het boek dat je wilt lenen en je adres. Als het boek aanwezig is, zetten de medewerkers van de mediatheek het boek op jouw naam en doen het zo snel mogelijk bij jou thuis in de brievenbus.

Farel Maps at Home

Zowat in elk huis hangt wel een kaart aan de muur. Soms zitten er prachtige exemplaren tussen. De docenten Aardrijkskunde zijn benieuwd naar het verhaal van jouw kaart! Zit of werk je op het Farel College, upload dan op Farel Maps at Home een foto van de mooiste, interessantste, vreemdste of grappigste kaart in jouw huis. Doe er een korte omschrijving bij. De meest opvallende kaarten kunnen een prijs winnen.

Farel-Creatief

De vakgroep Beeldend heeft voor de onderbouw-klassen drie opdrachten en challenges gemaakt. Deze kunnen de leerlingen maken als ze iets creatiefs willen doen of afleiding zoeken. Het staat in de map waar al het werk voor de leerlingen staat. Er zijn al wat grappig inzendingen binnen!

FarelFit

De vakgroep LO is gestart met een eigen site om iedereen in beweging te houden. Op FarelFit vinden jullie de uitdaging van de dag, FWOD (oftewel Farel Workout Of the Day), Oefeningen en ingezonden flimpjes van zowel leerlingen en Farel-medewerkers.

Iedereen mag een video van zijn/haar sportieve prestaties inzenden. Als je een video plaatst, dan geef je toestemming dat deze video bekeken mag worden door alle leerlingen en medewerkers van het Farel College. Ben je jonger dan 16? Laat dan jouw ouders toestemming geven voor het plaatsen van jouw video op deze site. Dit doen ze door jouw LO-docent hierover te mailen. Er staan al leuke filmpjes op, dus kijk maar snel!

Farel-Reflectie

De Godsdienst-docenten mailen op doordeweekse dagen om de beurt een Farel-Reflectie naar leerlingen en medewerkers. Ze ontvangen een inspirerende tekst, een overweging, soms met een filmpje of muziek, als bijdrage om deze ingewikkelde tijd zo goed mogelijk te doorstaan. Dagelijks organiseert een van de Godsdienst-docenten voor leerlingen via Google Hangout een spreekuur van 15.00 tot 16.00 uur.

De vakgroep Godsdienst heeft de website Farel-reflectie gemaakt. Op de site staan de dagelijkse overdenkingen en kan je er een virtueel kaarsje opsteken. Ook is er aandacht voor de Stille week en mindfulness.

Er zijn op school ook docenten die bidden voor de leerlingen en medewerkers van het Farel. Stuur een mail naar bergh@farel.nl als je een wens of vraag hebt of een gedachte waarvoor gebeden kan worden.

Tips van de Mediatheek

Om leerlingen, ouders en medewerkers te ondersteunen in Corona-tijd, heeft de Mediatheek een padlet gemaakt. Dit is een website waarop allerlei tips op het gebied van lezen, luisteren, kijken, cultuur en mediawijsheid staan.

Er zijn veel momenteel veel initiatieven om het dagelijks leven een beetje aangenamer te maken. Soms leerzaam, maar vaak ook gewoon leuk, ontspannend of troostend.

Scroll per kopje (luistertips, leestips enzovoort) naar beneden en dan zie je alle mogelijkheden verschijnen. De medewerkers van de mediatheek vullen deze padlet regelmatig aan met nieuwe tips. Mocht je zelf een leuke en inspirerende bijdrage willen leveren dan kan je dat doorgeven via mediatheek@farel.nl  Klik op deze link om naar de padlet ‘Corona extra : Tips in Coronatijd’ te gaan.

Daarnaast zijn de mediathecaressen van het Farel en Oostwende College aan het vloggen geslagen. Ze dagen je uit op het gebied van taal, lezen en schrijven. Volg de biebmiepjes op YouTube!

Nieuws

15 oktober 2e avond Literair Café

22 september 2020

Besmetting Covid-19

Een van onze leerlingen is helaas besmet met Covid-19. De leerling is sinds vrijdag 18 september niet meer op school geweest en heeft zich laten testen.  Alle klasgenoten en hun ouders zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. De betrokken leerlingen zijn in quarantaine en volgen thuis online lessen. Overige leerlingen volgen gewoon les op school volgens het rooster. […]

Lees meer...

Mondkapjes op het Farel

Ouderavonden

3 september 2020

100% geslaagd voor het IB-diploma

Alle leerlingen die afgelopen schooljaar hun internationaal erkende ‘International Baccalaureat’ examen aflegden, zijn hiervoor geslaagd!  Alle tto-leerlingen uit de eindexamenklas van 2020 ontvangen hun IB diploma. In het najaar volgt een diploma-uitreiking voor deze leerlingen, waarbij zij hun IB-diploma en tto ‘senior certificate’ in ontvangst mogen nemen.

Lees meer...

Schoolfotograaf

2 september 2020

Het Literair Café gaat van start in september

Op donderdag 10 september 2020 wordt er weer gestart met de eerste ronde van het Literair Café 20/21. Het Literair Café wordt gehouden op het Farel College van 19:30-21:00 uur.

Lees meer...

2 september 2020

Voorschriften Covid-19

Inmiddels zijn we als school weer opgestart na de zomervakantie. Het was spannend, voor het eerst sinds afgelopen maart allemaal weer naar school. De vraag was of het met de Covid-19 voorschriften allemaal goed zou verlopen. Hier en daar waren er wat onduidelijkheden, maar over het algemeen hield iedereen zich goed aan de regels. De voorschriften worden vrijdag 4 september ook als bijlage bij het Farelnieuws verstuurd naar alle leerlingen en ouders/ verzorgers.

Lees meer...

Aangepaste richtlijnen start schooljaar 2020/2021

Overlijden Henny de Wit