Farel College

Farel College zoekt stageadressen

4 oktober 2018

Leerlingen van het Farel College uit 4 havo/vwo lopen een Maatschappelijke Stage (MAS). Tussen oktober en mei besteden de leerlingen 20 uur aan vrijwilligerswerk. Het stageadres kiezen ze zelf of uit de databank Maatschappelijke Stage van het Farel. Onder het motto ‘werk aan de MAS!’, doet het Farel College een oproep voor nieuwe stageplekken bij non-profitorganisaties die leerlingen voor 20 uur (of minder) een stage kunnen aanbieden.

Kennismaking vrijwilligerswerk

“Als school vinden we het heel belangrijk dat leerlingen kennismaken met vrijwilligerswerk. Een school is er volgens ons niet alleen om theoretische kennis op te doen, maar ook om leerlingen te begeleiden bij het leren van sociale vaardigheden”, zegt MAS-coach Miranda Simon. De stages vinden in principe buiten het rooster van de leerlingen plaats, dus in hun vrije tijd. “Als de stage buiten schooluren kan plaatsvinden, zoals in de weekenden, na schooltijden of eventueel in schoolvakanties, dan is dat heel fijn en kost het geen lesuren.”

Voorwaarden

Instellingen die zich aanmelden voor de stages dienen non profit te zijn en er dient een stagebeleider aanwezig te zijn. Miranda; “Veel organisaties hebben het erg druk. Een eerste reactie zou kunnen zijn dat begeleiding van de stagiair werk kost, maar het is ook een investering in je organisatie, zo is onze overtuiging en ervaring. Naast dat je werkt aan de toekomst van de jeugd, zijn er elk jaar weer leerlingen die vrijwilligerswerk bij hun stageadressen blijven doen of meer uren werken dan dat ze verplicht zijn. Ze doen een ervaring op voor het leven en komen terug met enthousiaste verhalen van dingen die ze hebben meegemaakt. Ze voelen zich gewaardeerd en leren veel van anderen tijdens de stage.”

Mocht u uw organisatie aan willen bieden als MAS-stageplaats en/ of meer informatie willen ontvangen, mail dan naar mas@farel.nl. Een MAS-coach neemt dan contact met u op.

 

 

Nieuws

7 februari 2019

FAMUN 2019 van start

FAMUN 2019 is vandaag van start gegaan. FAMUN is een vierdaagse debat-conferentie, waarvan de organisatie volledig in handen is van leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van onze school. Sinds mei vorig jaar zijn ze hard aan de slag om ook van deze vierde editie een groot succes te maken. Tijdens FAMUN komen jongeren uit de hele wereld naar het Farel om met elkaar te debat

Lees meer...

Open Huis voor groep 8 op 1 en 2 februari

21 januari 2019

Farel voor havo wederom Excellent!

Het Farel College  heeft het predicaat Excellente School voor de havo-afdeling gekregen. De school was voor havo al sinds 2016 excellent en mag deze naam weer voor drie jaar voeren. Het vwo kreeg vorig jaar het predicaat excellent.

Lees meer...

5 december 2018

Advent op het Farel College

In de tweede periode van dit jaar zijn wij, in de geest van het kerstfeest, in de havo-onderbouw bezig geweest met de zeven werken van barmhartigheid.

Lees meer...

Farel wint Nationale Mediatheek Trofee

X-Change: bijzonder concert op Farel

16 oktober 2018

Gastgezinnen FAMUN 2019 gezocht

Op het Farel vindt ook in 2019  een MUN plaats onder de naam FAMUN (Farel Academy Model United Nations): van 7 tot en met 10 februari 2019. 

Lees meer...

Open huis groep 8

4 oktober 2018

Farel College zoekt stageadressen

Leerlingen van het Farel College uit 4 havo/vwo lopen een Maatschappelijke Stage (MAS). Onder het motto ‘werk aan de MAS!’, doet het Farel College een oproep voor nieuwe stageplekken bij non-profitorganisaties die leerlingen voor 20 uur (of minder) een stage kunnen aanbieden.

Lees meer...

23 juli 2018

Farelnieuws 11

Vanwege technische problemen hebben niet alle ouders het laatste Farelnieuws ontvangen, no. 11 juli 2018. Excuses voor het ongemak! Farelnieuws is wel op de website te lezen.

Lees meer...