Farel College

Farel College zoekt stageadressen

4 oktober 2018

Leerlingen van het Farel College uit 4 havo/vwo lopen een Maatschappelijke Stage (MAS). Tussen oktober en mei besteden de leerlingen 20 uur aan vrijwilligerswerk. Het stageadres kiezen ze zelf of uit de databank Maatschappelijke Stage van het Farel. Onder het motto ‘werk aan de MAS!’, doet het Farel College een oproep voor nieuwe stageplekken bij non-profitorganisaties die leerlingen voor 20 uur (of minder) een stage kunnen aanbieden.

Kennismaking vrijwilligerswerk

“Als school vinden we het heel belangrijk dat leerlingen kennismaken met vrijwilligerswerk. Een school is er volgens ons niet alleen om theoretische kennis op te doen, maar ook om leerlingen te begeleiden bij het leren van sociale vaardigheden”, zegt MAS-coach Miranda Simon. De stages vinden in principe buiten het rooster van de leerlingen plaats, dus in hun vrije tijd. “Als de stage buiten schooluren kan plaatsvinden, zoals in de weekenden, na schooltijden of eventueel in schoolvakanties, dan is dat heel fijn en kost het geen lesuren.”

Voorwaarden

Instellingen die zich aanmelden voor de stages dienen non profit te zijn en er dient een stagebeleider aanwezig te zijn. Miranda; “Veel organisaties hebben het erg druk. Een eerste reactie zou kunnen zijn dat begeleiding van de stagiair werk kost, maar het is ook een investering in je organisatie, zo is onze overtuiging en ervaring. Naast dat je werkt aan de toekomst van de jeugd, zijn er elk jaar weer leerlingen die vrijwilligerswerk bij hun stageadressen blijven doen of meer uren werken dan dat ze verplicht zijn. Ze doen een ervaring op voor het leven en komen terug met enthousiaste verhalen van dingen die ze hebben meegemaakt. Ze voelen zich gewaardeerd en leren veel van anderen tijdens de stage.”

Mocht u uw organisatie aan willen bieden als MAS-stageplaats en/ of meer informatie willen ontvangen, mail dan naar mas@farel.nl. Een MAS-coach neemt dan contact met u op.

 

 

Nieuws

Academy Day op Farel College

23 juni 2019

50-minuten rooster vanaf maandag 24-6

De laatste week van juni belooft een warme, zonnige week te worden. Gezien de weersverwachting wordt er gewerkt met een 50-minuten rooster. 

Lees meer...

20 juni 2019

Veel talent op Farel Festival

Woensdag 29 mei lieten leerlingen hun talent zien tijdens het Farel Festival. Er waren dertien optredens variërend van zang, muziek en rap tot poëzie. Leerlingen konden voorafgaand aan het Farel Festival workshops volgen om hun talent te ontwikkelen (dans en rap). Ook organisatorisch zetten leerlingen hun beste beentje voor.

Lees meer...

Iftar-avond

10 juni 2019

Overzicht laatste schoolweken

Voor de laatste twee schoolweken vind je hier de overzichten.

Lees meer...

28 mei 2019

Zomerschool 15 t/m 26 juli

Over anderhalve maand start de Zomerschool weer.De Zomerschool biedt leerlingen die daarvoor in aanmerking komen (met uitzondering van klas 1 en de examenklassen), een kans om alsnog over te gaan naar het volgende leerjaar

Lees meer...

Ouderavond 'In gesprek met pubers'

14 mei 2019

Topnacht van het Farel

De Nacht van het Farel die kort voor de meivakantie werd georganiseerd, was een succes.

Lees meer...

7 mei 2019

Examens 2019

De Centrale Examens 2019 beginnen a.s. donderdag. Mavo start met biologie, havisten mogen gelijk aan de slag met wiskunde en voor het vwo staat het examen scheikunde op het programma. Op examenblad.nl  staan de tijden en vakken precies aangegeven. 

Lees meer...

Paasviering 17 april