Farel College

Farel College zoekt stageadressen

4 oktober 2018

Leerlingen van het Farel College uit 4 havo/vwo lopen een Maatschappelijke Stage (MAS). Tussen oktober en mei besteden de leerlingen 20 uur aan vrijwilligerswerk. Het stageadres kiezen ze zelf of uit de databank Maatschappelijke Stage van het Farel. Onder het motto ‘werk aan de MAS!’, doet het Farel College een oproep voor nieuwe stageplekken bij non-profitorganisaties die leerlingen voor 20 uur (of minder) een stage kunnen aanbieden.

Kennismaking vrijwilligerswerk

“Als school vinden we het heel belangrijk dat leerlingen kennismaken met vrijwilligerswerk. Een school is er volgens ons niet alleen om theoretische kennis op te doen, maar ook om leerlingen te begeleiden bij het leren van sociale vaardigheden”, zegt MAS-coach Miranda Simon. De stages vinden in principe buiten het rooster van de leerlingen plaats, dus in hun vrije tijd. “Als de stage buiten schooluren kan plaatsvinden, zoals in de weekenden, na schooltijden of eventueel in schoolvakanties, dan is dat heel fijn en kost het geen lesuren.”

Voorwaarden

Instellingen die zich aanmelden voor de stages dienen non profit te zijn en er dient een stagebeleider aanwezig te zijn. Miranda; “Veel organisaties hebben het erg druk. Een eerste reactie zou kunnen zijn dat begeleiding van de stagiair werk kost, maar het is ook een investering in je organisatie, zo is onze overtuiging en ervaring. Naast dat je werkt aan de toekomst van de jeugd, zijn er elk jaar weer leerlingen die vrijwilligerswerk bij hun stageadressen blijven doen of meer uren werken dan dat ze verplicht zijn. Ze doen een ervaring op voor het leven en komen terug met enthousiaste verhalen van dingen die ze hebben meegemaakt. Ze voelen zich gewaardeerd en leren veel van anderen tijdens de stage.”

Mocht u uw organisatie aan willen bieden als MAS-stageplaats en/ of meer informatie willen ontvangen, mail dan naar mas@farel.nl. Een MAS-coach neemt dan contact met u op.

 

 

Nieuws

Paasviering 17 april

16 april 2019

Nacht van het Farel

Op donderdag 18 april vindt de Nacht van het Farel weer plaats! Tijdens deze Nacht proberen wij zoveel mogelijk geld op te halen voor Edukans. Deze stichting zet zich in om kansarme kinderen inontwikkelingslanden naar school te laten gaan. Tijdens de Nacht

Lees meer...

9 april 2019

Leerling Pepijn Kraak Nederlands kampioen Judo

In sportcentrum Leek is zaterdag 6 april Pepijn Kraak, leerling uit vwo 2, zeer overtuigend kampioen van Nederland geworden bij de heren tot 15 jaar, -66 kg. De beste 28 judoka’s stonden na de districtskampioenschappen van drie weken geleden (uit zeven districten de beste vier judoka’s door naar NK) op de mat in Leek. Pepijn won tot de finale al […]

Lees meer...

Farel in Jeugdjournaal

5 april 2019

Loting

In het kader van de reguleringsafspraken voor Amersfoort en omgeving was bekend dat wij komend schooljaar op het Farel plaats hebben voor tien brugklassen. Daarnaast was bekend dat TTO-leerlingen sowieso geplaatst worden.

Lees meer...

12 maart 2019

Ouderavond over alcohol, blowen en roken 

Op maandag 1 april is de Jellinek ouderavond in poppodium FLUOR aan de Oliemolenhof 22 in Amersfoort over alcohol, blowen en roken en hoe om te gaan met ‘NIX18’. Helpt het om grenzen te stellen of wordt het daardoor alleen maar spannender?

Lees meer...

Farel Festival
29 mei

Daniel en Mara dragen steentje bij in Malawi voor Edukans

7 februari 2019

FAMUN 2019 van start

FAMUN 2019 is vandaag van start gegaan. FAMUN is een vierdaagse debat-conferentie, waarvan de organisatie volledig in handen is van leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van onze school. Sinds mei vorig jaar zijn ze hard aan de slag om ook van deze vierde editie een groot succes te maken. Tijdens FAMUN komen jongeren uit de hele wereld naar het Farel om met elkaar te debat

Lees meer...

Open Huis voor groep 8 op 1 en 2 februari