Farel College

Voorbereiding examens

14 maart 2024

Over niet al te lange tijd staan de examens weer voor de deur. Naast voorbereidingen die tijdens de lessen en centraal georganiseerd worden, biedt het Farel College examenleerlingen twee extra mogelijkheden om zich voor te bereiden.

  1. Examentraining bij Van Berkum Studiebegeleiding in Amersfoort

Deze intensieve examentrainingen worden individueel of in een klein groepje aangeboden. Alle examenstof wordt behandeld en met examenopdrachten geoefend. Les wordt afgewisseld met het maken en bespreken van opdrachten. Leerlingen kunnen zich opgeven voor één of twee vakken. Het aantal leerlingen dat hieraan kan deelnemen, hangt af van het aantal aanmeldingen. Wanneer veel leerlingen zich opgeven voor hetzelfde vak geeft dat meer mogelijkheden dan wanneer voor veel verschillende vakken wordt aangemeld.

De training wordt gegeven in de meivakantie, op vier dagdelen van vier uur. Definitieve data worden na inschrijving bepaald. Leerlingen kunnen bij inschrijving aangeven wanneer ze niet kunnen. Daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Eventueel worden weekenddagen ingeroosterd en/of Koningsdag en Bevrijdingsdag.

De leerlingcoördinator van de afdeling communiceert, hoe en wanneer leerlingen zich aan kunnen melden. Na inventarisatie wordt de definitieve lijst van deelnemers vastgesteld. We streven er naar dit eind maart duidelijk te hebben.

De kosten voor deze trainingen zijn voor rekening van het Farel College. Als een ingeschreven leerling niet aanwezig is bij de examentraining (zonder goede reden voor afwezigheid), brengen we gemaakte kosten bij ouders/leerling in rekening.

  1. Examentraining door Lyceo

In de meivakantie wordt in ons schoolgebouw examentraining aangeboden door Lyceo. In de bijlage die bij deze nieuwsbrief wordt meegestuurd vinden de ouders/verzorgers van examenkandidaten meer informatie. De kosten voor Lyceo-trainingen zijn voor eigen rekening. Inschrijven kan tot en met 31 maart.

Nieuws

18 april 2024

Vacature docent geschiedenis / maatschappijleer

Lees meer...

Vacature docent godsdienst

8 april 2024

The Soapbox Challenge

Wat zijn we trots op onze leerlingen…!

Lees meer...

Project burgerschap en sociale stage

2 april 2024

Vacature docent Engels

Wil jij onderdeel zijn van een enthousiaste vakgroep en breng jij jouw passie voor de Engelse taal graag over op onze leerlingen? Dan zoeken wij jou.., als docent Engels bij ons op school! Bekijk hier onze vacature

Lees meer...

18 maart 2024

De digitale aanmeldweek komt eraan!

We kijken er enorm naar uit om nieuwe leerlingen te verwelkomen op onze wereldschool!

Lees meer...

Farel Academy Day

14 maart 2024

Farel Reflectie in Sint Joriskerk

Op dinsdag 19 maart start om 18.15 uur een bijzondere avond in de Sint Joriskerk in Amersfoort voor de leerlingen uit havo 4 en vwo 5. De avond begint met een gezamenlijke reflectie met diverse sprekers en muzikanten. Daarna kunnen leerlingen verschillende workshops volgen waarvoor zij zich tijdens de godsdienstles hebben ingeschreven. Hiervoor staan diverse […]

Lees meer...

14 maart 2024

Surveillanten gezocht

Tijdens toetsweken en de centrale examens hebben we veel surveillanten nodig. We horen regelmatig dat ouders, opa’s, oma’s, buren of gepensioneerden het leuk vinden om hier een steentje aan bij te dragen. Kent u iemand, of vindt u het zelf leuk om (met vergoeding) ons één of meerdere dagdelen te ondersteunen? Stuur dan een mail […]

Lees meer...

Voorbereiding examens