Farel College

Voorbereiding examens

14 maart 2024

Over niet al te lange tijd staan de examens weer voor de deur. Naast voorbereidingen die tijdens de lessen en centraal georganiseerd worden, biedt het Farel College examenleerlingen twee extra mogelijkheden om zich voor te bereiden.

  1. Examentraining bij Van Berkum Studiebegeleiding in Amersfoort

Deze intensieve examentrainingen worden individueel of in een klein groepje aangeboden. Alle examenstof wordt behandeld en met examenopdrachten geoefend. Les wordt afgewisseld met het maken en bespreken van opdrachten. Leerlingen kunnen zich opgeven voor één of twee vakken. Het aantal leerlingen dat hieraan kan deelnemen, hangt af van het aantal aanmeldingen. Wanneer veel leerlingen zich opgeven voor hetzelfde vak geeft dat meer mogelijkheden dan wanneer voor veel verschillende vakken wordt aangemeld.

De training wordt gegeven in de meivakantie, op vier dagdelen van vier uur. Definitieve data worden na inschrijving bepaald. Leerlingen kunnen bij inschrijving aangeven wanneer ze niet kunnen. Daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Eventueel worden weekenddagen ingeroosterd en/of Koningsdag en Bevrijdingsdag.

De leerlingcoördinator van de afdeling communiceert, hoe en wanneer leerlingen zich aan kunnen melden. Na inventarisatie wordt de definitieve lijst van deelnemers vastgesteld. We streven er naar dit eind maart duidelijk te hebben.

De kosten voor deze trainingen zijn voor rekening van het Farel College. Als een ingeschreven leerling niet aanwezig is bij de examentraining (zonder goede reden voor afwezigheid), brengen we gemaakte kosten bij ouders/leerling in rekening.

  1. Examentraining door Lyceo

In de meivakantie wordt in ons schoolgebouw examentraining aangeboden door Lyceo. In de bijlage die bij deze nieuwsbrief wordt meegestuurd vinden de ouders/verzorgers van examenkandidaten meer informatie. De kosten voor Lyceo-trainingen zijn voor eigen rekening. Inschrijven kan tot en met 31 maart.

Nieuws