Farel College

Bijzonder concert door Farelleerlingen en VBE-groep: X-Change!

18 oktober 2018

In november vindt een bijzonder concert plaats op het Farel College: X-Change. De Amersfoortse a capellagroep Vocal Band Experience staat dan op de planken samen met een aantal leerlingen en docenten van het Farel College.

Bijzonder aan dit samenwerkingsverband is dat deelnemers en de leerlingen in het bijzonder “leren samenwerken, tegelijkertijd zelfstandig te werken en te improviseren. Deelnemende leerlingen komen van verschillende niveaus en leerjaren”, vertelt Farel-muziekdocente Akke Renema enthousiast.  “Ze hebben in samenwerking met Vocal band experience alles zelf geregeld en geregisseerd. Van licht, geluid tot interactie met het publiek. Ze leren zo vrij te performen op een podium en voor een publiek. Iets wat ook later, in hun verdere carrière, van pas kan komen.” De leerlingen volgden een studiedag en workshops. “De leerlingen tonen een geweldige inzet, en dat alles in hun eigen vrije tijd”, aldus Renema. Lynn, Chafia, Sophie en Stijn zijn vier deelnemende leerlingen die met zang, dans, piano, drum en (bas)gitaar hun steentje bijdragen aan X-Change. Ze genieten volop, ook met de samenwerking met het koor van ‘volwassen’ mensen van VBE. “Het is heel breed, we improviseren en experimenteren volop. Van pop tot rock, van alles wat”, zegt Stijn.

VBE, 24 leerlingen en muziekdocenten van het Farel College werken aan X-Change. Sleutelrollen zijn weggelegd voor muzikaal leider Chantal Sennema en Akke Renema, die naast muziekdocente ook alt/arrangeur bij VBE is.

Uitvoeringen

Wat de samenwerking voor bijzonders oplevert is te zien en te horen op 10 en 17 november. Eigen composities van zowel leerlingen als VBE, oud en nieuw repertoire, a capella en instrumentale nummers, strakke beats en opzwepende dans. Kortom, mooie cross-overs en kruisbestuivingen, met elkaar en met het publiek.

Data: zaterdag 10 november 15.00 uur (try-out) en zaterdag 17 november 20.00 uur.
Kaarten zijn nu al te bestellen op vocalbandexperience.nl.
Entree: zaterdag 10 november voor jongeren tot 18 jaar €7,50 en volwassenen €11,00.
Zaterdag 17 november voor jongeren tot 18 jaar €10,00 en volwassenen €15,00.
Bij kaartverkoop aan de kassa komt er €2,50 bij.

 

Nieuws

Academy Day op Farel College

23 juni 2019

50-minuten rooster vanaf maandag 24-6

De laatste week van juni belooft een warme, zonnige week te worden. Gezien de weersverwachting wordt er gewerkt met een 50-minuten rooster. 

Lees meer...

20 juni 2019

Veel talent op Farel Festival

Woensdag 29 mei lieten leerlingen hun talent zien tijdens het Farel Festival. Er waren dertien optredens variërend van zang, muziek en rap tot poëzie. Leerlingen konden voorafgaand aan het Farel Festival workshops volgen om hun talent te ontwikkelen (dans en rap). Ook organisatorisch zetten leerlingen hun beste beentje voor.

Lees meer...

Iftar-avond

10 juni 2019

Overzicht laatste schoolweken

Voor de laatste twee schoolweken vind je hier de overzichten.

Lees meer...

28 mei 2019

Zomerschool 15 t/m 26 juli

Over anderhalve maand start de Zomerschool weer.De Zomerschool biedt leerlingen die daarvoor in aanmerking komen (met uitzondering van klas 1 en de examenklassen), een kans om alsnog over te gaan naar het volgende leerjaar

Lees meer...

Ouderavond 'In gesprek met pubers'

14 mei 2019

Topnacht van het Farel

De Nacht van het Farel die kort voor de meivakantie werd georganiseerd, was een succes.

Lees meer...

7 mei 2019

Examens 2019

De Centrale Examens 2019 beginnen a.s. donderdag. Mavo start met biologie, havisten mogen gelijk aan de slag met wiskunde en voor het vwo staat het examen scheikunde op het programma. Op examenblad.nl  staan de tijden en vakken precies aangegeven. 

Lees meer...

Paasviering 17 april