Farel College

Bijzonder concert door Farelleerlingen en VBE-groep: X-Change!

18 oktober 2018

In november vindt een bijzonder concert plaats op het Farel College: X-Change. De Amersfoortse a capellagroep Vocal Band Experience staat dan op de planken samen met een aantal leerlingen en docenten van het Farel College.

Bijzonder aan dit samenwerkingsverband is dat deelnemers en de leerlingen in het bijzonder “leren samenwerken, tegelijkertijd zelfstandig te werken en te improviseren. Deelnemende leerlingen komen van verschillende niveaus en leerjaren”, vertelt Farel-muziekdocente Akke Renema enthousiast.  “Ze hebben in samenwerking met Vocal band experience alles zelf geregeld en geregisseerd. Van licht, geluid tot interactie met het publiek. Ze leren zo vrij te performen op een podium en voor een publiek. Iets wat ook later, in hun verdere carrière, van pas kan komen.” De leerlingen volgden een studiedag en workshops. “De leerlingen tonen een geweldige inzet, en dat alles in hun eigen vrije tijd”, aldus Renema. Lynn, Chafia, Sophie en Stijn zijn vier deelnemende leerlingen die met zang, dans, piano, drum en (bas)gitaar hun steentje bijdragen aan X-Change. Ze genieten volop, ook met de samenwerking met het koor van ‘volwassen’ mensen van VBE. “Het is heel breed, we improviseren en experimenteren volop. Van pop tot rock, van alles wat”, zegt Stijn.

VBE, 24 leerlingen en muziekdocenten van het Farel College werken aan X-Change. Sleutelrollen zijn weggelegd voor muzikaal leider Chantal Sennema en Akke Renema, die naast muziekdocente ook alt/arrangeur bij VBE is.

Uitvoeringen

Wat de samenwerking voor bijzonders oplevert is te zien en te horen op 10 en 17 november. Eigen composities van zowel leerlingen als VBE, oud en nieuw repertoire, a capella en instrumentale nummers, strakke beats en opzwepende dans. Kortom, mooie cross-overs en kruisbestuivingen, met elkaar en met het publiek.

Data: zaterdag 10 november 15.00 uur (try-out) en zaterdag 17 november 20.00 uur.
Kaarten zijn nu al te bestellen op vocalbandexperience.nl.
Entree: zaterdag 10 november voor jongeren tot 18 jaar €7,50 en volwassenen €11,00.
Zaterdag 17 november voor jongeren tot 18 jaar €10,00 en volwassenen €15,00.
Bij kaartverkoop aan de kassa komt er €2,50 bij.

 

Nieuws

7 februari 2019

FAMUN 2019 van start

FAMUN 2019 is vandaag van start gegaan. FAMUN is een vierdaagse debat-conferentie, waarvan de organisatie volledig in handen is van leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van onze school. Sinds mei vorig jaar zijn ze hard aan de slag om ook van deze vierde editie een groot succes te maken. Tijdens FAMUN komen jongeren uit de hele wereld naar het Farel om met elkaar te debat

Lees meer...

Open Huis voor groep 8 op 1 en 2 februari

21 januari 2019

Farel voor havo wederom Excellent!

Het Farel College  heeft het predicaat Excellente School voor de havo-afdeling gekregen. De school was voor havo al sinds 2016 excellent en mag deze naam weer voor drie jaar voeren. Het vwo kreeg vorig jaar het predicaat excellent.

Lees meer...

5 december 2018

Advent op het Farel College

In de tweede periode van dit jaar zijn wij, in de geest van het kerstfeest, in de havo-onderbouw bezig geweest met de zeven werken van barmhartigheid.

Lees meer...

Farel wint Nationale Mediatheek Trofee

X-Change: bijzonder concert op Farel

16 oktober 2018

Gastgezinnen FAMUN 2019 gezocht

Op het Farel vindt ook in 2019  een MUN plaats onder de naam FAMUN (Farel Academy Model United Nations): van 7 tot en met 10 februari 2019. 

Lees meer...

Open huis groep 8

4 oktober 2018

Farel College zoekt stageadressen

Leerlingen van het Farel College uit 4 havo/vwo lopen een Maatschappelijke Stage (MAS). Onder het motto ‘werk aan de MAS!’, doet het Farel College een oproep voor nieuwe stageplekken bij non-profitorganisaties die leerlingen voor 20 uur (of minder) een stage kunnen aanbieden.

Lees meer...

23 juli 2018

Farelnieuws 11

Vanwege technische problemen hebben niet alle ouders het laatste Farelnieuws ontvangen, no. 11 juli 2018. Excuses voor het ongemak! Farelnieuws is wel op de website te lezen.

Lees meer...