Farel College

Bijzonder concert door Farelleerlingen en VBE-groep: X-Change!

18 oktober 2018

In november vindt een bijzonder concert plaats op het Farel College: X-Change. De Amersfoortse a capellagroep Vocal Band Experience staat dan op de planken samen met een aantal leerlingen en docenten van het Farel College.

Bijzonder aan dit samenwerkingsverband is dat deelnemers en de leerlingen in het bijzonder “leren samenwerken, tegelijkertijd zelfstandig te werken en te improviseren. Deelnemende leerlingen komen van verschillende niveaus en leerjaren”, vertelt Farel-muziekdocente Akke Renema enthousiast.  “Ze hebben in samenwerking met Vocal band experience alles zelf geregeld en geregisseerd. Van licht, geluid tot interactie met het publiek. Ze leren zo vrij te performen op een podium en voor een publiek. Iets wat ook later, in hun verdere carrière, van pas kan komen.” De leerlingen volgden een studiedag en workshops. “De leerlingen tonen een geweldige inzet, en dat alles in hun eigen vrije tijd”, aldus Renema. Lynn, Chafia, Sophie en Stijn zijn vier deelnemende leerlingen die met zang, dans, piano, drum en (bas)gitaar hun steentje bijdragen aan X-Change. Ze genieten volop, ook met de samenwerking met het koor van ‘volwassen’ mensen van VBE. “Het is heel breed, we improviseren en experimenteren volop. Van pop tot rock, van alles wat”, zegt Stijn.

VBE, 24 leerlingen en muziekdocenten van het Farel College werken aan X-Change. Sleutelrollen zijn weggelegd voor muzikaal leider Chantal Sennema en Akke Renema, die naast muziekdocente ook alt/arrangeur bij VBE is.

Uitvoeringen

Wat de samenwerking voor bijzonders oplevert is te zien en te horen op 10 en 17 november. Eigen composities van zowel leerlingen als VBE, oud en nieuw repertoire, a capella en instrumentale nummers, strakke beats en opzwepende dans. Kortom, mooie cross-overs en kruisbestuivingen, met elkaar en met het publiek.

Data: zaterdag 10 november 15.00 uur (try-out) en zaterdag 17 november 20.00 uur.
Kaarten zijn nu al te bestellen op vocalbandexperience.nl.
Entree: zaterdag 10 november voor jongeren tot 18 jaar €7,50 en volwassenen €11,00.
Zaterdag 17 november voor jongeren tot 18 jaar €10,00 en volwassenen €15,00.
Bij kaartverkoop aan de kassa komt er €2,50 bij.

 

Nieuws

Paasviering 17 april

16 april 2019

Nacht van het Farel

Op donderdag 18 april vindt de Nacht van het Farel weer plaats! Tijdens deze Nacht proberen wij zoveel mogelijk geld op te halen voor Edukans. Deze stichting zet zich in om kansarme kinderen inontwikkelingslanden naar school te laten gaan. Tijdens de Nacht

Lees meer...

9 april 2019

Leerling Pepijn Kraak Nederlands kampioen Judo

In sportcentrum Leek is zaterdag 6 april Pepijn Kraak, leerling uit vwo 2, zeer overtuigend kampioen van Nederland geworden bij de heren tot 15 jaar, -66 kg. De beste 28 judoka’s stonden na de districtskampioenschappen van drie weken geleden (uit zeven districten de beste vier judoka’s door naar NK) op de mat in Leek. Pepijn won tot de finale al […]

Lees meer...

Farel in Jeugdjournaal

5 april 2019

Loting

In het kader van de reguleringsafspraken voor Amersfoort en omgeving was bekend dat wij komend schooljaar op het Farel plaats hebben voor tien brugklassen. Daarnaast was bekend dat TTO-leerlingen sowieso geplaatst worden.

Lees meer...

12 maart 2019

Ouderavond over alcohol, blowen en roken 

Op maandag 1 april is de Jellinek ouderavond in poppodium FLUOR aan de Oliemolenhof 22 in Amersfoort over alcohol, blowen en roken en hoe om te gaan met ‘NIX18’. Helpt het om grenzen te stellen of wordt het daardoor alleen maar spannender?

Lees meer...

Farel Festival
29 mei

Daniel en Mara dragen steentje bij in Malawi voor Edukans

7 februari 2019

FAMUN 2019 van start

FAMUN 2019 is vandaag van start gegaan. FAMUN is een vierdaagse debat-conferentie, waarvan de organisatie volledig in handen is van leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van onze school. Sinds mei vorig jaar zijn ze hard aan de slag om ook van deze vierde editie een groot succes te maken. Tijdens FAMUN komen jongeren uit de hele wereld naar het Farel om met elkaar te debat

Lees meer...

Open Huis voor groep 8 op 1 en 2 februari