Farel College

Bezoek schrijfster

6 oktober 2019

Van 20 tot en met 29 september was het Boekenweek voor jongeren. In deze week gingen veel schrijvers op tour langs middelbare scholen. Schrijfster Danielle Bakhuis kwam langs bij h2a, h2b en h2c. Ze vertelde over haar boeken en haar werk als schrijfster. Ook las ze voor uit haar nieuwste boek Clownsnacht.
Momenteel is Bakhuis al weer bezig met haar volgende boek. Onze leerlingen hadden de primeur om alvast het begin van dit verhaal te horen. Ze bedachten gezamenlijk het mogelijke einde. Er kwamen fantasierijke, lugubere en spannende ideeën uit voort. De leerlingen mochten uiteraard ook vragen stellen aan de schrijfster. De schrijfster zelf was enthousiast; “Het bezoek op jullie school was de perfecte afsluiter van de Boekenweek. Leuke, enthousiaste leerlingen die geïnteresseerd waren in boeken, inspiratie én het schrijfproces. Bij de schrijfopdracht gingen ze helemaal los. Ik heb wel inspiratie voor de komende tien boeken. Dank jullie wel hiervoor!”

Nieuws

11 juli 2020

Boeken bestellen bij Iddink

In onderstaande pdf vind je een voorbeeld om de stappen duidelijk te maken wanneer je schoolboeken gaat bestellen voor schooljaar 2020/2021. De schoolcode van het Farel College wordt gekoppeld aan Magister.

Lees meer...

Liveblog corona

Boeken inleveren

6 juni 2020

4 juni dag van de geslaagden: 94% geslaagd!

Een 94% slagingspercentage in een jaar waar alles anders liep dan voorzien. Wat een prestatie! De leerlingen die geslaagd zijn, kregen donderdagmiddag 4 juni hun cijferlijst uit handen van mentoren en tutoren.

Lees meer...

14 mei 2020

Bevordering 2019-2020

Vanwege de coronacrisis en het vroegtijdige einde van de gewone lessen, heeft het Farel College nieuwe overgangsnormen vastgesteld voor schooljaar 2019-2020. De positieve ervaringen met het portfoliogesprek speelden hierbij een belangrijke rol.

Lees meer...

Farel voor jou! Tips, troost en tijdverdrijf

14 mei 2020

Tussenevaluatie leerling-bespreking.nl

Nu we allemaal op afstand werken en onderwijs volgen, is het mogelijk om via leerlingbespreking.nl tussentijds te evalueren. Juist in deze tijd is het nodig om het leerproces van leerlingen goed in kaart te brengen en leerlingen en mentor van voldoende informatie te voorzien. ‘Leerlingbespreking.nl’ biedt vakdocenten de mogelijkheid om gerichte feedback te geven aan […]

Lees meer...

24 maart 2020

Aanmelding leerlingen groep 8

Het Farel College ontving van de basisscholen de aanmeldingsformulieren van groep 8-leerlingen nog voordat wij vanwege het coronavirus de deuren moesten sluiten. Wij kunnen daarom nu vast melden dat wij, op basis van de door ons tijdig ontvangen aanmeldingsformulieren, voor schooljaar 2020-2021 niet hoeven te loten. Het besluit van de overheid om de eindcito dit jaar te laten […]

Lees meer...

Update coronavirus

Farel Literatuurcafé op 26 maart