Farel College

Bezoek schrijfster

6 oktober 2019

Van 20 tot en met 29 september was het Boekenweek voor jongeren. In deze week gingen veel schrijvers op tour langs middelbare scholen. Schrijfster Danielle Bakhuis kwam langs bij h2a, h2b en h2c. Ze vertelde over haar boeken en haar werk als schrijfster. Ook las ze voor uit haar nieuwste boek Clownsnacht.
Momenteel is Bakhuis al weer bezig met haar volgende boek. Onze leerlingen hadden de primeur om alvast het begin van dit verhaal te horen. Ze bedachten gezamenlijk het mogelijke einde. Er kwamen fantasierijke, lugubere en spannende ideeën uit voort. De leerlingen mochten uiteraard ook vragen stellen aan de schrijfster. De schrijfster zelf was enthousiast; “Het bezoek op jullie school was de perfecte afsluiter van de Boekenweek. Leuke, enthousiaste leerlingen die geïnteresseerd waren in boeken, inspiratie én het schrijfproces. Bij de schrijfopdracht gingen ze helemaal los. Ik heb wel inspiratie voor de komende tien boeken. Dank jullie wel hiervoor!”

Nieuws

28 november 2019

Adventsvieringen op het Farel

Zondag 1 december begint de adventstijd voor kerst. Op maandag 2 en donderdag 12 december worden bij aanvang van het tweede lesuur advents-dagopeningen gehouden in de aula.

Lees meer...

Portfoliogesprek ronde 1

21 november 2019

Schoolfeest 22 november

Vrijdag 22 november is het schoolfeest! Het feest begint om 20:00 uur (na 20.30 uur kan je niet meer naar binnen, dus wees op tijd!) en eindigt om 23.30. De tickets kosten 4 euro voor normale tickets en 5 euro voor VIP tickets.

Lees meer...

7 november 2019

Tweede bijeenkomst ‘t Farel-café

Op 15 oktober was de eerste bijeenkomst van het Literatuurcafé met interessante gespreksonderwerpen over literatuur en de introductie van het boek ‘Gaan, ging, gegaan’ van Jenny Erpenbeck. De tweede Literatuurcafé-bijeenkomst vindt plaats op 19 november van 19:30 tot 21:00 uur in de Academy aan de Sweelinckstraat. Het boek ‘Gaan, ging, gegaan’ wordt besproken en we […]

Lees meer...

Diplomering Cambridge en DELE

7 november 2019

Gastgezinnen gezocht voor FAMUN

Een grote groep leerlingen werkt hard aan de organisatie van FAMUN (Farel Model United Nations). Leerlingen en hun begeleiders uit heel veel landen bezoeken ons van 13 tot en met 16 februari 2020. Het lukt de organisatie niet om alle deelnemers in hostels onder te brengen. Het zijn er teveel! Ook brengt verblijf in een […]

Lees meer...

Auditie voor musical Carmen

7 oktober 2019

Lees lekker mee in ‘t Farel-café

We hebben fantastische middelen tegenwoordig om ons te vermaken. Zo veel dat we bijna vergeten hoe leuk literatuur kan zijn. Want literatuur is belangrijk, maar ook gewoon leuk. En zeker als we samen hetzelfde boek lezen. Want net als het kijken van series is het lezen van boeken nog veel interessanter als we dat met zijn allen doen. En dat gaat gebeuren. Ouders, docenten en leerlingen kunnen nu samen met elkaar genieten van literatuur. Lees lekker mee in ‘t Farel Literatuurcafé. Aanmelden onderaan dit bericht. 

Lees meer...

Schrijfster op school

Kettingreactie 4 havo