Farel College

Actiedag Serious Request

6 december 2022

Op vrijdag 23 december organiseren we een actiedag voor Serious Request, een geldinzamelingsactie van publieke radiozender 3FM. Serious Request staat dit jaar met het glazen huis in Amersfoort en wij willen ons als school inzetten voor de vergeten kinderen in Nederland

 In Nederland verkeren 100.000 kinderen in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Door hun onveilige thuissituatie voelen deze kinderen zich ongewenst, ongeliefd en eenzaam en lopen ze een verhoogd risico om op latere leeftijd op het criminele pad te raken of werkloos te worden. Het Vergeten Kind haalt deze kinderen uit hun negatieve leefklimaat en geven ze door het organiseren van speciale activiteiten zelfvertrouwen en veerkracht. Hierdoor staan kinderen sterker in het leven en kunnen ze beter met hun problemen thuis omgaan. Wanneer ben je een vergeten kind? Er is niet specifiek 1 problematiek of diagnostiek. Vergeten Kinderen zijn kinderen die oproeien in gezinnen met multi-problematiek.

De mentoren bedenken met hun klas een actie of meerdere acties om geld in te zamelen. Dit kan op vrijdag 23 december na het kerstontbijt op school, maar mag ook voor deze dag georganiseerd worden. Op 23 december moet het opgehaalde geld voor 15.00 uur binnen zijn in het Studiecentrum. We bieden het totale bedrag namens het Farel College aan bij het glazen huis. Leerlingen die mee willen naar het glazen huis kunnen zich aanmelden bij Olaf Kop in het Studiecentrum. We hopen een mooie actiedag op te zetten en een flinke bijdrage te doen voor alle vergeten kinderen in Nederland.

Kijk voor de actiepagina van het Farel College op npo3fm.nl/kominactie

 

Nieuws