Farel College

Groep 8

Op het Farel College haal je je diploma voor de mavo/tl, havo of het vwo.  Je kunt tweetalig onderwijs volgen op alle niveaus! Er is veel aandacht voor techniek, technologie en wetenschap. Je krijgt les op nieuwe en innovatieve manieren. Op het Farel draait het om de leerlingen. Heb jij extra hulp nodig? Dan krijg je die. En voor gemotiveerde leerlingen die meer uitdaging zoeken zijn er volop extra’s!

Bezoek het Farel College

Thema avonden & Open Huis

Farel Thema avond TTO en Bèta Campus:

woensdag 16 januari 2019 – 19.00 – 21.00 uur
donderdag 17 januari 2019 – 19.00 – 21.00 uur

Open Huis:

vrijdag 1 februari 2019: 19.00 – 21.30 uur
zaterdag 2 februari 2019: 11.00 – 13.30 uur

 

Lees alvast de Brochure Farel College
(versie najaar 2018).

Aanmelden

Leerlingen die hebben gekozen voor het Farel College worden geplaatst in een mavo, mavo/ havo-, havo/vwo- of een vwo-brugklas. Hierbij houden we rekening met drie gegevens:

• het advies van de basisschool;
• het onderwijskundig rapport;
• de wens van de leerling en de ouders.

Omdat de overheid heeft besloten dat de Cito-toets niet meer in februari wordt gemaakt speelt deze ook geen rol meer bij de aanmelding. Leidend voor de plaatsing van een leerling is het advies van de basisschool. In twijfelgevallen spreken we met de basisschool en met de ouders. Uiteindelijk neemt de toelatingscommissie van het Farel College dan de beslissing. In bijzondere gevallen kan er eerst een nader onderzoek worden gevraagd. Voor toelating in hogere leerjaren gelden de wettelijke eisen, zoals een overgangsbewijs. Indien een leerling niet tot de gewenste klas wordt toegelaten, krijgt hij/zij ook te horen waarom dat besluit is genomen.

Neem voor nadere informatie of specifieke vragen gerust contact op met:
Mevr. M. de Graaf, afdelingsleider brugklassen
 (graafm@farel.nl)

Download het inschrijfformulier brugklas
Download het inschrijfformulier andere leerjaren.

Dagje meelopen

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Farel College en wil je zelf wel eens een ‘echt’ dagje Farel beleven?

Dat kan! Vanaf half januari tot half februari 2019 bieden wij groep 8-leerlingen de mogelijkheid om een dagje mee te lopen. Een aardige buddy, een brugklasleerling, neemt je die dag mee en zal je vragen beantwoorden.

Schrijf je snel in! Gezien de grote belangstelling elk jaar is het helaas niet mogelijk om een voorkeursdatum in te vullen. Hopelijk heb je hier begrip voor.
Als je met een vriendje of vriendinnetje tegelijk wilt/ in dezelfde klas, geef dit dan aan bij ‘opmerkingen’ (met naam en achternaam van je vriend/ vriendin).

Tot ziens op het Farel College!

Language School

Op de Farel Language School is er veel aandacht voor talen. Hier wordt Engels, Duits, Frans en Spaans gegeven. En Nederlands natuurlijk. Als school vinden wij het belangrijk dat je ook naar de bijbehorende culturen kijkt. Aan de ene kant zit je ouderwets woordjes te stampen en tegelijkertijd leer je over verschillende culturen, volg je uitwisselingsprogramma’s en bezoek je het buitenland.

Bèta Campus

Is techniek wél of niet iets voor jou? Die keuze kan je pas maken als je precies weet wat je allemaal met techniek kunt. Op de Bèta Campus vind je verschillende practicumlokalen en het Bèta lab bij elkaar op de tweede verdieping. Een geweldige plek om te experimenteren en te onderzoeken. Zo ontdek je of bèta wel of niet iets voor jou is!

Academy

Op het Farel College zit je niet de hele week in de klas. Eén dag in de week heb je namelijk Farel Academy. Een nieuwe en innovatieve manier van leren voor de mavo, havo en vwo vanaf klas 2. Je hebt geen vast rooster, maar werkt samen met anderen aan taken of projecten. Daarbij heb je af en toe een korte les.

Community

Je middelbare schooltijd is een belangrijke periode. Je ontdekt er wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je leert veel over de vakken die je volgt én over je zelf. Je maakt belangrijke keuzes. Het Farel College helpt je daarbij. Studeren en jezelf ontwikkelen gaan bij ons hand in hand. Ook is er veel ruimte voor plezier en leuke initiatieven.

Nieuws